Hem NYHETER Förenade Care vann årets Kvalitetspris i Uppsala kommun

Förenade Care vann årets Kvalitetspris i Uppsala kommun

Publicerat av: Redaktionen

I slutet av maj överraskades vård- och omsorgsboendet Förenade Care Liljefors Torg 4 av Uppsala kommuns kvalitetschef Maria Ahrgren med följe.

Förenade Care vann årets Kvalitetspris i Uppsala kommun 2

Fr.v. Erika Norlander Ekberg, verksamhetschef Liljefors Torg 4, Susanna Gerhard, regionchef Uppsala, Gunilla Myrberg, bitr. verksamhetschef Liljefors Torg 4 och Joanna Runestam, gruppledare och kvalitetsansvarig Liljefors Torg 4.

Till tonerna av Uppsala-kören AFRO som sjöng Signed Sealed Delivered överlämnades en prischeck på 50 000 kr och den glada nyheten att Liljefors Torg 4 var en av två verksamheter i kommunen som kammat hem årets prestigefyllda kvalitetspris.

Nu i veckan var det dags för Susanna Gerhard, regionchef Uppsala, Erika Norlander Ekberg, verksamhetschef, Gunilla Myrberg, bitr. verksamhetschef och Joanna Runestam, gruppledare och kvalitetsansvarig att presentera Förenade Care samt Liljefors Torg 4:as fina arbete som under omständigheterna fick framföras via ett digitalt möte.

Våra fantastiska medarbetare presenterade med stolthet och glädje Förenade Cares värdegrund och historia. Vi fick också lyssna på hur Liljefors Torg 4 arbetar med olika viktiga delar i verksamheten, till exempel att medarbetarskap, trivsel och olika individanpassade aktiviteter för våra hyresgäster prioriteras högt.

– Vi som arbetar på Liljefors Torg 4 har haft målsättningen att fullständigt implementera Förenade Cares motto; Omtanke – Vänlighet – Service som vi vill ska genomsyra allt vi gör i verksamheten. Vi har sedan huset öppnades jobbat aktivt i alla personalgrupper med värdegrundsfrågor och bemötande, både mot de vi arbetar för, våra boende, men också mot varandra som kollegor. Vårt mål är att alla ska känna sig sedda och värdefulla, berättar Erika Norlander Ekberg, verksamhetschef på Liljefors Torg 4.

Verksamheten har haft en hög kontinuitet på alla positioner, låga sjukskrivningstal och fina resultat i mätningar av psykosociala arbetsmiljön.

– På Liljefors Torg 4 är Leva Livet konceptet väl inarbetat och helt centralt i vårt arbetssätt. Vårt mål med Förenade Cares Leva Livet koncept är att alla som bor hos oss ska erbjudas olika typer av aktiviteter och social samvaro. Varje vecka gör våra två högskoleutbildade Leva Livet inspiratörer ett veckoschema med en stor variation olika tillfällen för hyresgästerna att delta i olika sammanhang, berättar Gunilla Myrberg, bitr. verksamhetschef på Liljefors Torg 4.

För fyra år sedan blev Liljefors Torg 4 Uppsalas första Silviacertifierade boende. Det innebär att all personal på enheten – vårdpersonal, vaktmästare, chefer m.fl. har utbildats av Silviahemmet i demensvård, teamarbete, anhörigstöd, personcentrerad vård och kommunikation med målet att bidra till högsta möjliga livskvalitet för de boende och deras anhöriga.

– Som medarbetare är man stolt över att arbeta på ett Silvia-certifierat boende, det är en fin kvalitetsstämpel, säger Joanna Runestam, gruppledare och kvalitetsansvarig på Liljefors Torg 4.

Silviahemmet har en årlig uppföljning och certifikatets giltighetstid är tre år, därefter förnyas certifikatet genom kompletterande utbildning av personal. Målet är att jobba personcentrerat och att stimulera till kontinuerlig kompetensutveckling samt regelbunden reflektion.

– Vi är mycket stolta och glada över att vara en av årets pristagare av Kvalitetspriset och att få berätta om vårt arbete var verkligen kul, avslutar Susanna Gerhard, regionchef Uppsala.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>