Förenade Care Vilhelms Gård prisbelönta av White Guide Senior
Hem NYHETER Förenade Care Vilhelms Gård prisbelönta av White Guide Senior

Förenade Care Vilhelms Gård prisbelönta av White Guide Senior

Publicerat av: Redaktionen

Förenade Care Vilhelms Gård i Knivsta är vård- och omsorgsboendet som har blivit omtalat för sin fantastiska mat och engagerade personal.

Förenade Care Vilhelms Gård prisbelönta av White Guide Senior 1

Vicente Esteves, Daniel Forsberg, Nicola Youngman, Lisa Glasberg, Susanne Malmberg och Maud Rydhester.

I Socialstyrelsens öppna jämförelser är 100 % av gästerna nöjda med måltiderna. Nominerade i samtliga fyra kategorier med andra platsplacering i två, var det ett stolt gäng på plats vid finalen i Göteborg.

Vi är stolta och glada över att även i år fått nomineringar att delta på White Guide Galan. Arbetet som utförs kring mat och måltider på Vilhelms Gård är utav högsta klass, engagemanget av kockar, undersköterskor och övriga medarbetare är det som ligger bakom det fina resultatet. Ett stort grattis till Förenade Care Vilhelms Gård och de fina placeringarna.

White Guide Senior uppmuntrar samarbete över gränserna där alla tänkbara roller på ett seniorboende gemensamt bildar en helhet kring måltider och omsorg. White Guide Senior tror på kraften i den mänskliga faktorn där personligt engagemang, initiativförmåga och kompetens är med och skapar den yrkesstolthet som vi eftersträvar i de offentliga köken.

Årets Seniormåltid (placering 5 av 10)
Vilhelms Gård, Knivsta
”Professionalism möter passion”
På Vilhelms Gård uppmärksammas att alla bitar finns med i måltiden såsom mat, dukning, stämning men även det viktiga som sker i bakgrunden som nutritionsbedömningar, egenkontroller och rutiner för medbestämmande. Här finns en genuin vilja bland personalen att hela tiden utveckla den högkvalitativa måltidsverksamheten och förståelse för hur viktigt det är att njuta av livet.

Årets Seniorkock (placering 4 av 10)
Daniel Forsberg, Lisa Glasberg och Vicente Esteves, Vilhelms Gård, Knivsta
”Dynamisk trio”
Förra året var Daniel Forsberg nominerad och i år är det hela trion. Daniel, Lisa och Vicente som tar sig an varje uppgift med samma smittande glädje, oavsett om det gäller att finslipa smaken på specialkosten eller koka sylt till onsdagens finfika. Lika lyhörda som hantverksskickliga. Vicente stora engagemang och skicklighet i tårtkonst uppmärksammas. Det finns alltid anledning till att baka tårta.

Årets boendechef (placering 2 av 10)
Nicola Youngman, Vilhelms Gård, Knivsta
”Kämpar för att skilja vardag från fest”
2017 tog Nicola hem segern och i år fick hon nöja sig med en andra plats. Utsökt mat och fantastiska tårtor tillhör vardagen. Nicola ser till att varje måltid är en smak- och sinnesupplevelse och en stund för samkväm. Sedan segern förra året har hon arbetat med att minska matsvinn och öka andelen hållbart producerade råvaror i säsong. Boenderåd, rutiner för nattfasta har förbättrats och nya rutiner för mat och måltider har tagits fram. Enligt Socialstyrelsen senaste brukarundersökning är 100 % av gästerna nöjda med måltiderna så här handlar lyftet om finlir.

Årets Stjärna (placering 2 av 10)
Vicente Esteves, Vilhelms Gård, Knivsta
”Bakar tårtor som gör de gamla tårögda av lycka”
Vicente gör varje fikastund till högtidsstund. Han bakar tårtor som smakar himmelskt och är arkitektoniska mästerverk. Han uppmärksammas även för sitt unikt stora hjärta och all vänlighet. Drivkraften i sitt yrke är att se lyckan tändas hos de gamla när han bjuder dem på sina bakverk.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>