Företaget som har utvecklats med pandemin
Hem NYHETER Företaget som har utvecklats med pandemin

Företaget som har utvecklats med pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Clean Handle är den långsiktiga och effektiva lösningen för kontor och allmänna platser med produkter som i undersökningar visat sig avsevärt minska smittspridningen av hälsofarliga virus och bakterier.

Företaget som har utvecklats med pandemin

Efter ett par år av utvecklingsarbete lanserade Clean Handle i början på förra året en unik patenterad produkt i syfte att automatiskt hålla dörrhandtag rena.

Den svenska, innovativa och högeffektiva produkten har en stilren design och är utvecklad och producerad i Sverige. Clean Handle desinficerar dörrhandtag automatiskt tio sekunder efter beröring och fungerar i alla miljöer där man vill minska smittspridningen, den används bland annat på Barnsjukhuset Martina och av Kry.

– För oss på Kry har det varit viktigt att se över vår hygienstandard för att minska smittspridning av virus och bakterier. När vi hörde talas om Clean Handle så kände vi direkt att produkten skulle passa på vårt huvudkontor. Just nu arbetar de flesta hemifrån men för de som måste vara på kontoret är det viktigt med en säker miljö”, säger Jonas Beltrame-Linné, presschef Kry.

Covid-19 pandemin har för många inneburit nya sätt att arbeta på, framförallt på kontorsarbetsplatser. För att minska smittspridningen har anställda rekommenderats att arbeta hemifrån i möjligaste mån och längtan till att återgå till det normala är ett faktum. Ingen kan svara på pandemins varaktighet men för att återgå till det normala kontorslivet när pandemin är över behöver nya rutiner för arbetsmiljö och renlighet införas.

– Vi är mycket stolta över den multifunktionella designen bakom Clean Handle och det faktum att undersökningar har visat att Clean Handle reducerar virus och bakterier på dörrhandtag med över 85 %. Att minska smittspridningen är viktigare nu är någonsin och vi strävar ständigt efter att skapa innovativa lösningar för att hålla allmänna ytor desinficerade och rena, säger innovatören och barnkirurgen Claude Kollin.

Under pandemin utvecklade Clean Handle även Clean Surface, en högkoncentrerad aerosolspray som desinfekterar utsatta ytor såsom handtag, toalettsitsar och kortterminaler med mera. Sprayen desinficerar direkt utan att lämna några defekter på den behandlade ytan. Fler produkter har utvecklats och kommer att lanseras på marknaden under 2021. Ambitionen för Clean Handle är att bli en heltäckande och ledande aktör inom desinfektion. Clean Handle och Clean Surface går att köpa på cleanhandle.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>