Hem NYHETER Förhindra smittspridning inom vården med barriärtvättmaskiner

Förhindra smittspridning inom vården med barriärtvättmaskiner

Publicerat av: Redaktionen

Virus och bakterier sprids bland annat via luft, saliv och blod.

Förhindra smittspridning inom vården med barriärtvättmaskiner 3Eftersom vårdkläder och andra textilier som används för medicinskt bruk inom vården kan bära skadliga virus är vikten av rengöring enormt viktig. Med ordentlig och noggrann rengöring kan risken för infektion elimineras och samtidigt förhindra korskontaminering.

Konceptet barriärtvätt

Med hjälp av barriärtvättmaskiner skapas en barriär som separerar den smutsiga tvättzonen från den rena tvättzonen. Genom att göra en fullständig separation av smutsig och ren tvätt kan den rena aldrig att komma i kontakt med den smustiga och riskera att bli kontaminerad.

Rent praktiskt sker detta genom att barriärmaskinen byggs in i en vägg där den då är den enda länken mellan två helt separerade rum. Transport och lagring av kläder och textilier bör kontrolleras strikt för att säkerställa att de textilier som används av patienter och vårdpersonal är rena, hygieniska och sterila.

I varje steg i tvättprocessen möjliggör användningen av en barriärtvättmaskin maximal hygien. Att förhindra spridning av bakterier och virus genom den fysiska barriären och eliminera virus med hög vattentemperatur är en beprövad metod inom vården.

Electrolux Professional barriärtvättmaskiner 

Det finns tre typer av standarder för desinfektion vid hög temperatur: 93 ℃ i en minut, 71 ℃ i tre minuter och 65 ℃ i tio minuter

Electrolux Professional barriärtvättmaskiner uppfyller kraven i de tre standarderna. De har tre funktioner för att säkerställa grundlig desinfektion och förhindra korskontaminering:

  • Ge standardprocedurer för att kontrollera tvättprocessen och tiden för att säkerställa överensstämmelse med lagliga hygienstandarder.
  • Ge övervakning i realtid för att effektivt spåra tvättprocessen och undvika att något av de angivna rengöringsstegen skippas.
  • Tillhandahålla övervakningsrapporten för tvättprocessen, kontrollera retroaktivt alla högtemperatur-desinfektionsförfaranden och bekräfta om desinfektionen utförs enligt angiven temperatur och tid.

Tvätthantering i enlighet med HACCP

HACCP är ett internationellt erkänt system för att minska risken för säkerhetsrisker i livsmedel och medicin, RABC motsvarar tvättindustrin. I många fall kan förorenade textilier eller kläder också orsaka mikrobiell skada och korskontaminering av mat och läkemedel. De arbetar båda hand i hand för att säkerställa att smutstvätt och kläder inte orsakar mikrobiell skada och korskontaminering av mat och inom vården.

För att garantera maximal hygien är det viktigt att välja rätt tvättmaskin och säkerställa en säker kontroll av de mikrobiella, kemiska och fysiska farorna i tvättprocessen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>