Hem NYHETER Första hörapparaten som bevisat tillåter personer med hörselnedsättning att höra vad de vill när de vill

Första hörapparaten som bevisat tillåter personer med hörselnedsättning att höra vad de vill när de vill

Publicerat av: Redaktionen

Oticon är en världsledande tillverkare av hörapparater.

Första hörapparaten som bevisat tillåter personer med hörselnedsättning att höra vad de vill när de vill 3Nu finns nya forskningsresultat som visar att hörapparaten Oticon Opn S ™ ger hjärnan mer kraft, öppnar upp till en värld av ljud och gör det mycket lättare för personer med hörselnedsättning att delta i samtal *. Med Oticon Opn S ™ kan hörapparatsanvändare fokusera på ljuden de vill, även i miljöer där flera personer pratar samtidigt och där det finns mycket bakgrundsljud som på t.ex. en fest eller en restaurang. Oticon Opn S ™ stödjer hjärnans naturliga arbete för att skapa en mer naturlig ljudupplevelse och mycket bättre förutsättning att följa konversationer. Det medför att personer med hörselnedsättning nu kan delta i sociala sammanhang i en betydligt större utsträckning och med mindre ansträngning än tidigare.

Med en hörselnedsättning hålls hjärnan som gisslan

Förmågan att fokusera på det du vill lyssna på utan att störas av buller är en av, om inte den främsta utmaningen för personer med hörselnedsättning. Hjärnan hålls bokstavligen som gisslan med en hörselnedsättning eftersom hjärnan inte får den information den behöver för att kunna rikta uppmärksamheten mot de viktiga ljuden och förstå dem. Traditionella hörapparater förstärker vissa ljud samtidigt som de försöker dämpa eller helt eliminera andra ljud i omgivningen. Denna metod kan störa hjärnan och att kommunicera blir svårt eftersom denna bristfälliga metod resulterar i en vägg av ljud som saknar mening.

Bevis att hjärnan kan få stöd att fungera naturligt

En ny EEG-testmetod som objektivt mäter hur en hjärnan organiserar ljud har visat att hörapparaten Oticon Opn S ™ hjälper hjärnan att få tillgång till tydligare signaler och återställa hjärnans förmåga att förstå och organisera individuella ljud. Med detta unika stöd kan användare av Oticon Opn S ™ – utföra så kallad ”selektiv uppmärksamhet” – de kan läsa av omgivningen och flytta

uppmärksamhet när de fokuserar på tal, även i bullriga ljudmiljöer. Det nya testet mätte testpersonens förmåga till selektiv uppmärksamhet genom att mäta hjärnans respons på tal och buller. Testet visade att användare av Oticon Opn S ™ bättre kan fokusera på den röst de vill höra. De tycker också att det är mycket lättare att urskilja röster och med det även enklare att flytta uppmärksamhet mellan olika personer som pratar.

”En hörselnedsättning innebär ökad ansträngning för att förstå tal, särskilt i bullriga miljöer eller när flera människor pratar samtidigt och detta påverkar hjärnan negativt. Utan förmågan att välja vilken person eller vilket ljud du vill lyssna på är kommunikation och därför social interaktion extremt svårt och utmattande, säger Mia Gårdhagen, Leg. Audionom och försäljningschef, Oticon. ”Vi på Oticon är stolta över att kontinuerligt presentera tekniska innovationer som utmanar konventioner och som ger nya sätt att utveckla hörapparater som gör verklig skillnad i vardagen. Hörapparaten Oticon Opn S ™ hjälper användare att förstå ljud och gör det möjligt för användare att höra precis som människor med normal hörsel *. Genom att ständigt förbättra hur hörapparater kan bidra till ökad talförståelse och minska hjärnans ansträngning att lyssna med nya teknologiska innovationer förändrar vi människors liv. Genom att ge viktigt stöd till hjärnan kan användare få tillgång till mer av världen omkring dem och bokstavligen få ett utökat perceptuellt utrymme. ”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>