Framtidens digitala sjukvård i fokus på konferens
Hem NYHETER Framtidens digitala sjukvård i fokus på konferens

Framtidens digitala sjukvård i fokus på konferens

Publicerat av: Redaktionen

Vilka digitala utmaningar finns inom vård och omsorg och hur kan vi tillsammans lösa dem?

Framtidens digitala sjukvård i fokus på konferens 1

Darja Isaksson är digital strateg och talade under konferensen.

Det var de övergripande frågorna på konferensen Second Health Innovation Day i dag, där 200 besökare från region, näringsliv, kommuner och akademi träffades för att diskutera och utbyta erfarenheter.

– Digitalt är inte en bransch, det är en dimension som vi människor själva har skapat och som ändrar samhället i grunden.

Så inledde Darja Isaksson, strateg inom digital transformation och medlem i nationella innovationsrådet, det första talet på konferensen Second Health Innovation Day. Hon pratade om utmaningarna som digitaliseringen för med sig inom vården men också om de möjligheter som finns och börjar dyka upp inom sjukvården. En app med rehab-övningar som patienten får med sig efter läkarbesöket, smarta armband inom äldreomsorgen och hemmatest för öroninflammation kopplat till mobiltelefonen. Alla är exempel på innovationer som hjälper till att göra sjukvården mer tillgänglig och effektiv.

Viktig mötesplats

Med temat En mötesplats för hälsoinnovation mellan vision och vardag blandades föreläsningar och inspiration med workshoppar, där syftet var att ge besökarna möjlighet att diskutera utmaningar och utbyta kunskap. Konferensen, som pågår i dag, vänder sig till personer som arbetar inom vård och omsorg och är en del av ett samverkansprojekt mellan kommun, region, näringsliv och Högskolan i Halmstad.

– Konferensen är en viktig mötesplats. Det är viktigt att samla alla representanter på samma plats för att kunna diskutera framtiden, byta erfarenheter och lära av varandra, säger Gerry Andersson, som är projektledare för HICube Kompetenta vården och Second Health Innovation Day.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>