Friluftsbarometern 2016- Så ser svenskarnas friluftsliv ut
Hem NYHETER Friluftsbarometern 2016- Så ser svenskarnas friluftsliv ut

Friluftsbarometern 2016- Så ser svenskarnas friluftsliv ut

Publicerat av: Redaktionen

68% av svenskarna vistas ofta i skog och mark. Helst på promenad, på jakt efter svamp och bär eller för en njutbar picknick.

Det visar Friluftsbarometern 2016, en ny nationell undersökning om svenska folkets friluftsvanor. Undersökningen är gjord av Friluftsfrämjandet med stöd av samarbetspartnern SJ och TNS Sifo.frilufsliv

Över 2000 svenskar har svarat och undersökningen har genomförts av TNS Sifo. Sju av tio (68%) svenskar ägnar sig åt friluftsaktiviteter en eller flera gånger i månaden. Vanligast är vistelser i skog och mark, svamp- och bärplockning, picknick och korvgrillning. Hela 84 procent uppger att de brukar göra just det. Hälften vandrar i skogen eller på fjället och tre av tio åker slalom.

Det här gillar svenskarna att göra ute i naturen:
Vara ute i skog och mark 84%
Vandring 49%
Utförsåkning 29%
Längdskidåkning 26%
Fiske 22%
Cykling 16%
Paddla kanot 10%
Långfärdsskridskor 8%
Jakt 6%

– Självklart är det roligt att se att så många uppskattar allt det härliga som friluftslivet har att erbjuda! Sommaren är ju den tiden då friluftslivet är som allra enklast och mest tillgängligt. Vi hoppas att så många som möjligt passar på att ta del av friluftslivet på egen hand, och förhoppningsvis får ännu mer smak för det. För den som vill utvecklas och ha sällskap på nya äventyr, finns vi och våra ideella ledare redo att vägleda unga som gamla, barnens första kontakt med skogen likväl som de med drömmar om det stora äventyret, säger Lars Lundström, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>