Furhat Robotics och Merck lanserar robot för medicinsk screening
Hem NYHETER Furhat Robotics och Merck lanserar robot för medicinsk screening

Furhat Robotics och Merck lanserar robot för medicinsk screening

Publicerat av: Redaktionen

Furhat Robotics som utvecklar sociala, konverserande robotar och forsknings- och teknikföretaget Merck dotterbolag i Sverige lanserar idag en ny banbrytande robot med kapacitet att upptäcka tecken på några av världens vanligaste sjukdomar, nämligen diabetes, alkoholism och hypotyreos.

Furhat Robotics och Merck lanserar robot för medicinsk screening 2Digitala tjänster inom hälso- och sjukvårdsbranschen har blivit allt viktigare för att hantera överbelastade hälsosystem världen över. PETRA som den nya roboten från Furhat Robotics och Merck heter, ska öka kännedomen och utbilda privatpersoner om potentiella hälsorisker. En annan förhoppning är att roboten ska bryta sociala barriärer som människor ofta upplever när de diskuterar stigmatiserade hälsobesvär med människor.

Studier har visat att ”virtuella människor” kan hjälpa patienter att överkomma barriärer och ge mer ärliga svar under medicinska intervjuer. Detta är särskilt tydligt vid känsliga, personliga och stigmatiserade tillstånd. Resultaten från studierna kan bidra till att förebygga allvarliga konsekvenser för patienter, som till exempel felaktiga diagnoser.

PETRA som är en vänlig människolik robot med möjlighet att konversera, uppmuntrar människor att besvara en rad frågor.

Utifrån svaren kan roboten avgöra om patienten har risk för att drabbas av diabetes, alkoholism och hypotyreos. I slutet av undersökningen ger PETRA rekommendationer om patienten bör kontakta en specialist för en uppföljande screening eller, i vissa fall, att man behöver ta ett blodprov.

– Det finns en konsensus kring att en bättre lösning på många av vår tids hälsoutmaningar är en mer fysiskt aktiv livsstil i kombination med proaktiva och personliga medicinska behandlingar. PETRA är ett första steg inom sociala robotar och vi kunde inte vara mer nöjda med resultatet, säger Bettina Bauer, managing director för Merck i Sverige.

– Sociala robotar erbjuder ett väldigt intuitivt och engagerande gränssnitt för människor att interagera med. PETRA utnyttjar sociala robotars förmågor till att öka medvetenheten, göra medicinska screenings och potentiellt även onboarda personer med en hög risk för särskilda medicinska tillstånd. Vi är väldigt imponerade av Mercks förmåga att agera snabbt och innovativt på ett helt nytt område. Vi ser fram emot att fortsätta och växa vårt partnerskap för att implementera PETRA till fler platser runt om i världen, säger Samer Al Moubayed, vd och grundare Furhat Robotics.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>