Getinge stöttar American Heart Associations satsning att utveckla vården för patienter med kardiogen chock
Hem HÄLSA Getinge stöttar nu American Heart Associations satsning att utveckla vården för patienter med kardiogen chock

Getinge stöttar nu American Heart Associations satsning att utveckla vården för patienter med kardiogen chock

Publicerat av: Redaktionen

Idag offentliggör Getinge sitt stöd för American Heart Associations initiativ att skapa ett register för kardiogen chock.

Initiativet samlar patientdata från sjukhus i hela USA, vilket möjliggör bred forskning om kardiogen chock och upptäckter som kan leda till förbättrad praxis och kliniska resultat.

Historiskt sett har data relaterad till kardiogen chock varit begränsad, inkonsekvent och utmanande att tolka.

Om tillståndet inte behandlas snabbt kan kardiogen chock leda till organsvikt och död. Även vid behandling i tid och på specialiserade kliniker ser överlevnadsfrekvensen efter kardiogen chock fortfarande dyster ut. Initiativet från American Heart Association att samla data från patienter med kardiogen chock från sjukhus över hela USA och skapa ett register över kardiogen chock i samarbete med akademiska kliniker, forskare, federala organ och branschexperter är unikt i sitt slag.

– Kardiogen chock är ett livshotande tillstånd där hjärtat plötsligt inte kan pumpa tillräckligt med blod för att uppfylla kroppens behov, och orsakas ofta av en svår hjärtinfarkt eller framskriden hjärtsvikt som en komplikation av en mängd olika hjärtsjukdomar. Tillståndet är en vanlig orsak till dödlighet och hanteringen av dessa patienter är fortfarande utmanande trots framsteg inom behandlingsalternativen, säger dr Pierluca Lombardi, Corporate Medical Officer på Getinge.

Getinge har en lång historia av att tillhandahålla produkter och lösningar inom det kardiovaskulära området, vilket gör steget att stötta American Heart Association att etablera registret över kardiogen chock mycket naturligt.

Getinge stöttar American Heart Associations satsning att utveckla vården för patienter med kardiogen chock

– American Heart Association kom på ett fantastiskt sätt att främja samarbete mellan experter, och det vill vi stötta. De data som samlas in kommer att ge högkvalitativ evidens och visa på best practice-behandlingar för intressenter inom hälso- och sjukvården, säger dr Lombardi. – Jag är övertygad om att det kommer att innebära avsevärda förändringar för både läkare och patienter, och ett steg mot en mer jämlik och hållbar vård.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>