Alzinova har rekryterat hälften av patienterna till den pågående fas 1b-studien för vaccinkandidaten ALZ-101
Hem NYHETERFORSKNING Hälften av patienterna till den pågående fas 1b-studien för vaccinkandidaten ALZ-101 har blivit rekryterad av bolaget Alzinova AB

Hälften av patienterna till den pågående fas 1b-studien för vaccinkandidaten ALZ-101 har blivit rekryterad av bolaget Alzinova AB

Publicerat av: Redaktionen

Alzinova AB har meddelat att fas 1b-studien för den unika vaccinkandidaten ALZ-101 mot Alzheimers sjukdom fortskrider enligt plan och att Bolaget nu rekryterat hälften av patienterna till studien där man prövar säkerhet och tolerabilitet.

Bolaget räknar med att studien ska vara fullständigt rekryterad under 2022. Detta har även uppmärksammats i BioStock idag.

Alzinovas fas 1b-studie för vaccinkandidaten ALZ-101 mot Alzheimers sjukdom fortsätter enligt plan och studien har nu rekryterats till 50%. Fullständig rekrytering förväntas vara klar under 2022. Vaccinet ALZ-101 utvärderas i denna fas 1b-studie med fokus på att undersöka säkerhet och tolerabilitet hos patienter med Alzheimers.

Alzinova har rekryterat hälften av patienterna till den pågående fas 1b-studien för vaccinkandidaten ALZ-101Dessutom studeras hur immunförsvaret hos patienten svarar på vaccinet och andra biologiska markörer vilka kan vara indikationer på läkemedlets effekt. Bolaget kommunicerade i maj ett positivt utlåtande från en oberoende expertgrupp som kritiskt granskat studiens data, med särskild uppmärksamhet på säkerhet, vilket resulterade i en rekommendation om att fortsätta studien enligt plan.

Kristina Torfgård, VD på Alzinova, kommenterar:

  • ”Vårt arbete fortsätter enligt plan och vi genomför flera aktiviteter kopplade till framtagande av vaccinet ALZ-101. Dels utvärderar vi fortsatt flera potentiella kliniker i Europa för denna studie, som även kommer kunna vara med i uppföljningsstudien såväl som i fas 2-studien. Med hjälp av bra kliniker och samarbetspartners samt med en tydlig strategi står vi väl rustade för att kunna slutföra en högkvalitativ studie där vi siktar på att ha rekryterat samtliga patienter under 2022. Parallellt för vi dialoger med olika aktörer inom läkemedelsindustrin för att kunna ingå ett partnerskap och fortsätta utvecklingen av ALZ-101 och ta produkten till marknaden. Behovet för en fungerande behandling är omfattande och vi är övertygade om att vi kommer att kunna leverera detta.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>