Hälsofrämjande avtal mellan Bra Balans företagshälsovård och Lifecap
Hem NYHETER Hälsofrämjande avtal mellan Bra Balans företagshälsovård och Lifecap

Hälsofrämjande avtal mellan Bra Balans företagshälsovård och Lifecap

Publicerat av: Redaktionen

Lifecap som utbildar terapeuter och Bra Balans företagshälsovård har ingått ett avtal som förebygger och avhjälper psykisk ohälsa.

Hälsofrämjande avtal mellan Bra Balans företagshälsovård och Lifecap 1

Bild från Bra Balans vars mål är att förbättra hälsan och livskvaliteten för varje anställd och företag som tar del av vårt program.

Upplägget i samarbetet mellan Bra Balans och Lifecap innebär att ett antal internetbaserade sessioner genomförs omväxlande med fysiska möten med kompetent personal från Bra Balans. Detta ger många fördelar: Dels blir det betydligt billigare eftersom de internetbaserade sessionerna inte inkluderar dyra möten med en närvarande terapeut . Dels har klienten möjlighet att repetera de internetbaserade sessionerna flera gånger. Någonting som visat sig mycket effektivt, eftersom det handlar om att lära sig nya förhållningssätt vilket kräver repetition. De som genomför sitt terapeutiska arbete enbart med en ”live-terapeut” behöver vanligtvis att terapeuten repeterar vissa sessioner flera gånger för att få önskad effekt. Det handlar ju om att förändra ett ”mind-set” för att få till stånd ett beteende som är mer gynnsamt.

De internetbaserade kognitiva serier av terapisessioner inom olika problemområden som Lifecap erbjuder är unika. Dels har de terapeuter som leder arbetet egenupplevd erfarenhet av de problem som de adresserar. Dels har de en omfattande terapeutisk utbildning. Många psykologer och terapeuter har inte själva haft och löst de problem som de försöker hjälpa sina klienter med. Det skulle kunna likställas med att anlita en bilskollärare som studerat teorin men som aldrig kört bil och framförallt inte i en storstad under högtrafik. Att ha tillgång till en terapeut som kommit tillrätta med ett problem som jag själv brottas med inger både en känsla av att jag inte är ensam, hopp och förtröstan.

Gaya Pienitzka, Vd för Lifecap, berättar att det har varit svårt för många mindre och mellanstora företag att få tillgång till den här typen av hjälp tidigare, eftersom Lifecap varken anställer eller organiserar de Diplomerade terapeuter som företaget utbildar. Gaya fortsätter: ”Flertalet av de kognitiva samtals- och beroendeterapeuter som vi utbildat under åren har snabbt erbjudits anställning på olika behandlingshem. Det gör att den kostnadseffektiva terapiform där internetbaserad kognitiv terapi, kompletterad med individuella sessioner, inte kommit företagshälsovården tillhanda. Vi har inte haft tillräckligt många utbildade frilansande terapeuter som har kompetens att stötta i den internetbaserade terapin som vi erbjuder. Företagshälsovårdbolaget Bra Balans har gjort sig känt för sina medicinskt väl underbyggda hälsokonroller och sina genomarbetade och förebyggande åtgärder. Genom det nya samarbetet, som tillkommit för att förebygga psykisk ohälsa, ökar tillgängligheten avsevärt.

Lifecaps E-terapi finns för att hantera olika områden med olika inriktning. För närvarande finns Stress, Ångest, Ätstörningar/Matmissbruk (anorexi, bulimi, ortorexi), Sorg & Förluster, Medberoende och ökad lycka (flera områden är under produktion). Lifecap erbjuder också en web-kurs om hur alkohol- och drogproblem på arbetsplatser kan hanteras framgångsrikt.

Lifecaps mission är att hjälpa människor att hjälpa sig själva till ett bättre mående.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>