Health Tech tar sats med amerikansk gigant som ny ägare
Hem NYHETER Health Tech tar sats med amerikansk gigant som ny ägare

Health Tech tar sats med amerikansk gigant som ny ägare

Publicerat av: Redaktionen

Bättre patientsäkerhet med digital läkemedelshantering

Health Tech tar sats med amerikansk gigant som ny ägare 2Den amerikanska hälsotech-giganten TouchPoint Medical har köpt Health Tech. De nya ägarna satsar på bolagets digitala system för läkemedelshantering som gör det säkrare att vara patient i svenska sjukhus och vårdhem.

Health Tech vann nyligen ett stort ramavtal med sju sjukhus i Stockholm. Med ny solid ägare i ryggen får bolaget nu resurser för att satsa mer på sina sningar som förbättrar patientsäkerheten, minskar svinn och ger vårdpersonal mer tid till patienterna.

– Vi har kommit långt i utvecklingen av hälsoteknik, i Sverige i synnerhet och Norden i allmänhet. Marknaden för våra läkemedelshanteringslösningar börjar mogna. Tidpunkten är rätt nu både för oss och för TouchPoint. Vi får en solid ägare med nödvändiga muskler och TouchPoint får ett bra fotfäste på den attraktiva nordiska marknaden, säger Tim Tréville COO hos Health Tech Sverige.

vlar om flera kontrakt i Sverige

Health Tech grundades i Norge 2004 och har idag en ledande position inom digital läkemedelshantering i hälso- och sjukvården i Sverige, Norge och Finland. Företaget har 13 anställda fördelat på de tre länderna. Bolagets lösningar för läkemedelshantering används hos flera svenska, norska och finska sjukhus och vårdhem. Health Tech är marknadsledande i Norden inom detta område och deltar aktivt i kampen om att teckna avtal med flera landsting och regioner i Sverige.

– Med TouchPoint som ägare är vi ännu ttre rustade att kämpa om och vinna nya kontrakt i Sverige. Health Tech får en bredare produktportfölj, utökade resurser och bredare expertis. Vi finns redan i Norge, Sverige och Finland och nu är det också naturligt att se mot Danmark, säger Tréville.

Health Tech och TouchPoint kände varandra redan innan förvärvet. Health Tech tillhandahåller lösningar r sluten och automatiserad läkemedelshantering och har utvecklat mjukvara samt integrationer med andra system som exempelvis patientjournalsystem. TouchPoints läkemedelsskåp och Health Techs mjukvaror används i systemlösningarna.

Rätt medicin till rätt person vid rätt tidpunkt

Läkemedelsautomaten håller reda på vilken sjuksköterska som har hämtat vilket läkemedel, vid vilken tidpunkt med vilken dos och till vilken patient. Räkning görs automatiskt och förbrukningsjournal skapas omedelbart efter uttag. Programvaran skickar automatiskt en order till apoteket när det finns behov av påfyllning. Därmed säkerställs ny leverans innan lagret är tomt. Lösningen ger rätt läkemedel till rätt person vid rätt tidpunkt med minimal tidsförbrukning.

– Studier visar att digital och automatiserad läkemedelshantering bidrar till minskning av felmedicinering, ökad patientsäkerhet, mindre svinn och tidsbesparing. Andra studier bekräftar också att användningen av läkemedelsautomater leder till betydande besparingar vid läkemedelshantering. Återbetalningsperiod för investeringen sker vanligtvis inom 1-2 år. Det finns ett starkt fokus på digitalisering, automatisering och effektivisering inom hälsovården både i Sverige och i övriga Norden. Våra lösningar bidrar till detta, säger Tréville.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>