Hemchecks hemolystest för blodprov med vakuumrör nu CE-märkt

Hemchecks test avsett för detektion av hemolys i samband med blodprovstagning med vakuumrör, den vanligaste blodprovstypen inom vården, är nu CE-märkt.

Hemchecks hemolystest för blodprov med vakuumrör nu CE-märkt 1
Hemchecks vd Annelie Brolinson

CE-märkningen innebär en kvalitetssäkring och är en förutsättning för att Hemchecks produkter ska få säljas på marknaden och användas på olika vårdinrättningar i Sverige och övriga Europa.

En CE-märkning är slutresultatet av en lång kedja av olika processer som rör användarkrav, dokumentation, tekniska och regulatoriska krav, säkerhetskrav, användartester och validering av tillverkningsprocessen. Alla parametrar slutgranskas sedan som en helhet innan CE-märkningen är klar.

– Jag är både stolt och glad över att vi, precis som planerat, har en färdig CE-märkning för både vårt test för blodprov med vakuumrör och vårt test för blodgassprutor innan 2018 års utgång. Vi har nu påbörjat vår marknadsbearbetning och, som vi kunnat berätta tidigare, har vi under hösten förstärkt vår organisation på flera områden inför den kommande lanseringen. SHL Group och Scanfil, våra samarbetspartners inom produktionen, ligger redan långt framme i sina förberedelser för att kunna börja producera större serier för vår räkning, säger Hemchecks vd Annelie Brolinson.