Hem NYHETER Högskolan Väst snabbutbildar återigen vårdpersonal

Högskolan Väst snabbutbildar återigen vårdpersonal

Publicerat av: Redaktionen

NU-sjukvården har behov av att utbilda personalen med anledning av pandemin.

Högskolan Väst snabbutbildar återigen vårdpersonal 2

Här syns Karin Rehnström till höger vid utbildningen för NU-sjukvården i april.

I början av december kommer därför Högskolan Väst stötta NÄL i Trollhättan med en snabbutbildning för sjuksköterskor kring patienter som har covid-19.

Under två dagar kommer högskolan återigen hålla en utbildning för personal från NÄL. De kommer att få öva på olika vårdtekniska moment och scenarion relaterat till vården kring patienter som har covid – 19.

Genom ett redan upparbetat samarbete mellan NU-sjukvården och Högskolan Väst kunde man redan i våras bistå med en snabbutbildning av personal till intensivvårdsavdelningen.

Den här gången är utbildningen inriktad mot patienter med covid – 19 på vårdavdelningar.

– Vi från Högskolan Väst och NU-sjukvården har ett gott samarbete och har tillsammans utformat den här utbildningen genom att använda oss av allas kunskap och erfarenhet som vi fått genom pandemin. Allt för att utbildningsinnehållet ska vara relevant och få en god effekt för den direkta vården kring den här patientgruppen. Det handlar om att öka patientsäkerheten och kvalitet. Dessutom kommer vi ha etiska diskussioner och lyssna in personalens erfarenheter och farhågor kring hur de mår i detta, säger Karin Rehnström, verksamhetsledare för Kliniskt Lärandecentrum, KLC, på Högskolan Väst.

NU-sjukvården hörde av sig angående en snabbutbildning för vårdpersonal relaterad till covid-19 och högskolan vill naturligtvis hjälpa till. De lärare som är tillfrågade ställer sig mycket positiva till snabbutbildningen, trots en redan hög arbetsbelastning.

– Vi kommer att ha små grupper, använda oss av visir och hålla avstånd, så att vi minskar smittorisken kring oss alla, säger Karin Rehnström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>