Det svenska laboratorieföretaget iLab Medical AB expanderar till prenatala tester genom att förvärva PerkinElmers Vanadis® NIPT- system.
Hem HÄLSA iLab Medical AB expanderar till prenatala tester genom att förvärva PerkinElmers Vanadis NIPT- system

iLab Medical AB expanderar till prenatala tester genom att förvärva PerkinElmers Vanadis NIPT- system

Publicerat av: Redaktionen

PerkinElmer, Inc., en global ledare som arbetar med innovation för en hälsosammare värld, tillkännager idag den första installationen av Vanadis NIPT system i Norden hos iLab Medical AB (”iLab”).

Samarbetet utökar laboratorieföretagets tjänster för tidig graviditet och fosterdiagnostik och ökar kapaciteten för icke-invasiv prenatal testning i Norden.

Den kostnadseffektiva och högprecisa testning som tillhandahålls av Vanadis NIPT-systemet har utvecklats i Sverige och är utformad för screening av stora volymer.

Testning av cellfritt DNA (cfDNA), som ligger till grund för icke-invasiv prenatal testning (NIPT), erbjuder bättre känslighet och specificitet än traditionella testlösningar för kromosomavvikelser hos foster. PerkinElmers Vanadis NIPT-system är en plattform med hög precision och hög genomströmning som är utformad för att möjliggöra riktad analys av vissa kromosomer utan PCR-amplifiering, vilket gör det till ett enkelt och kostnadseffektivt system för laboratorier att införa. Vanadis NIPT-systemet kan för närvarande användas för att undersöka de tre vanligaste kromosomala aneuploidiesyndromen (trisomi 21, 18 och 13). Samarbetet med iLab markerar den första storskaliga installationen av Vanadis NIPT-systemet i Norden.

”Vi är mycket glada över att kunna tillkännage vårt nya samarbete med den teknikdrivna, diagnostiska experten iLab och den första installationen av vårt Vanadis NIPT-system i Norden, särskilt med tanke på att Vanadis-tekniken utvecklades i Sverige”, säger Chris Hughes, Managing Director, North Europe på PerkinElmer. ”Vanadis NIPT-systemet är en helautomatiserad, skalbar, end-to-end-plattform som erbjuder betydande fördelar för föräldrar, kliniker och laboratorier. iLabs expertanalyser och nätverk i kombination med PerkinElmers innovativa och patenterade teknik har potential att kraftigt förbättra kapaciteten för icke-invasiv prenatal testning i Norden.”

Det svenska laboratorieföretaget iLab Medical AB expanderar till prenatala tester genom att förvärva PerkinElmers Vanadis® NIPT- system.”Vi är stolta över att kunna utöka våra prenatala testtjänster och erbjuda våra kunder de bästa screeningalternativen på marknaden genom detta nära samarbete med PerkinElmer. Företagets Vanadis NIPT-system är perfekt anpassat till våra högkvalitativa standarder och vår kontinuerliga modernisering”, säger Dr Simon Pålsson, MD, PhD, och grundare av iLab. ”Det är en ära att se hur vår investering i prenatal hälsa gör NIPT- screening tillgänglig för fler familjer, vilket ger dem mer information om sina graviditeter. Vi ser ser fram emot att lansera våra prenatala screeningtjänster i andra länder i samarbete med PerkinElmer.”

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>