Immunovia meddelar positiv återkoppling gällande erfarenhetsprogram med IMMray PanCan-d
Hem NYHETERCANCERVÅRD Immunovia AB meddelar positiv återkoppling gällande erfarenhetsprogram med IMMray PanCan-d

Immunovia AB meddelar positiv återkoppling gällande erfarenhetsprogram med IMMray PanCan-d

Publicerat av: Redaktionen

Immunovia AB meddelade idag den positiva feedback bolaget fått från sitt erfarenhetsprogram för IMMray PanCan-d-testet i USA, vilket närmar sig slutskedet.

Programmet har hittills inkluderat 23 specialistläkarmottagningar runt om i USA.

De läkare som ingått i programmet har visat stort intresse för att använda IMMray PanCan-d för att upptäcka bukspottkörtelcancer i tidigt stadium.

Immunovias erfarenhetsprogram utformades för att vårdgivare i USA skulle få klinisk erfarenhet av att använda IMMray PanCan-d-testet. Feedback från deltagande läkare visar på att IMMray PanCan-d är ett viktigt test för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer och att man vill implementera testet i vanlig patientvård. Det nya testet har antagits brett av läkare vid 23 specialistläkarmottagningar runt om i USA och bidragit till att fler patienter screenas för bukspottkörtelcancer i tidigt skede. Immunovia räknar med att slutföra erfarenhetsprogrammet före årets slut. Därefter avser bolaget att släppa en mer omfattande analys av feedback och tillämpning bland de läkare som deltagit.

Dr. Rosario Ligresti från Hackensack Meridian Health’s i New Jersey har använt IMMray PanCan-d-testet sedan april. Enligt Dr. Ligresti har möjligheten att kunna erbjuda ett blodprov som kan upptäcka tidigt stadium bukspottskörtelcancer (PDAC) varit en ’game-changer’.

Han uttryckte, ”Med vårt läge i New Jersey och med antalet högkvalitativa specialistmottagningar runt oss är IMMray PanCan-d ett verktyg för att inkludera nya patienter till vårt övervakningsprogram. De nuvarande diagnosmetoderna är ofullkomliga och inte alltid behagliga att genomgå för våra patienter. Utöver det har IMMray® PanCan-d varit ett bra komplement till vår diagnostik och gett oss ytterligare information för att vi bättre ska kunna hjälpa våra patienter.”

I september erhöll Immunovia ett preliminärt fastställande för IMMray PanCan-d från Centers of Medicare & Medicaid Services i USA.

Immunovia meddelar positiv återkoppling gällande erfarenhetsprogram med IMMray PanCan-d”Vi är mycket nöjda med den positiva feedbacken på vårt erfarenhetsprogram i USA”, säger Philipp Mathieu – Vd och koncernchef för Immunovia. ”Att öka antalet patienter som kan få bukspottskörtel cancer diagnostiserat i tidigt stadium gör det möjligt för fler att få sin tumör opererad, vilket idag är den enda möjliga behandlingen som finns tillgänglig. Det preliminära fastställandet av ersättning från CMS som vi nyligen erhöll och vårt framgångsrika erfarenhetsprogram är viktiga steg för att bygga Immunovias kommersiella närvaro i USA.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>