Informationsstöd för sjukhus som ska bli Comprehensive Cancer Centre
Hem NYHETERCANCERVÅRD Informationsstöd för sjukhus som ska bli Comprehensive Cancer Centre (CCC)

Informationsstöd för sjukhus som ska bli Comprehensive Cancer Centre (CCC)

Publicerat av: Redaktionen

Nu finns nya informationssidor på cancercentrum.se som kan underlätta processen mot sjukhusets ackreditering som Comprehensive Cancer Centre (CCC).

Att ackrediteras och få benämningen Comprehensive Cancer Centre innebär att man har uppnått högsta standard inom cancerforskning och cancervård.

Arbetet kommer patienterna till nytta genom en mera sammanhållen cancervård, där forskningen kommer närmare patientvården.

Regionala cancercentrum i samverkan har uppdrag från regeringen att stödja universitetssjukhusen i att uppnå status som CCC. Anledning är att Sverige i enlighet med EU:s cancerplan ska underlätta genomförandet av kvalitetssäkrad diagnostik och behandling samt utbildning, forskning och kliniska prövningar runt om i EU.

Ackrediteringen utförs av Organisation of European Cancer Institutes, OECI. RCC har samlat information om processen att ackreditera ett sjukhus som CCC. Här finns bland annat beskrivning av de olika delprocesserna, uppgifter och underlag som kan stötta genomförandet, och informationsmaterial och filmer som kan användas för att öka förståelsen för olika moment i dels vägen mot ackreditering, dels arbetet med vidare utveckling i sjukhusets fortsatta arbete.

Informationsstöd för sjukhus som ska bli Comprehensive Cancer Centre– RCC har en samlande funktion, vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för att utveckla och stötta hela cancerområdet. En viktig del i det är arbetet med ackreditering som CCC, säger SKRs tf nationella cancersamordnare Helena Brändström.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>