Verizon Business och Visionable utökar partnerskap kring uppkopplad sjukvård
Hem NYHETERE-HÄLSA Verizon Business och Visionable utökar deras samarbete kring uppkopplad sjukvård

Verizon Business och Visionable utökar deras samarbete kring uppkopplad sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Verizon Business och Visionable, ett ledande hälsoteknikföretag baserat i Storbritannien, tillkännager att de utökar sitt partnerskap som möjliggör för båda företagen att arbeta med en rad uppkopplade hälsovårdslösningar, via Visionables patenterade teknologi som i sin tur drivs av Verizons 5G Ultra Wideband- och 5G Edge-nätverk, i USA.

 Verizon och Visionable arbetar tillsammans med en säker, digital vårdsamarbetsplattform för nästa generation som gör det möjligt för vårdpersonal att komma åt data, samarbeta och dela resurser inom APAC- och EMEA-regionerna.

Partnerskapet strävar efter att ta itu med några av sjukvårdens största utmaningar, inklusive att koppla ihop respondenter vid frontlinjen med specialistläkare under nödsituationer och möjliggöra tillgång till samhällsledd vård för patienter som behöver långsiktigt stöd.

”Hälsovårdsindustrin genererar enorma mängder data, men dess förmåga att använda dem på ett bra sätt har länge hämmats av nätverksarkitektur som inte klarar av att hantera dem på ett effektivt, säkert eller kostnadseffektivt sätt. Genom en kombination av 5G och Edge computing kommer vårdinrättningar och yrkesverksamma att ha tillgång till säker uppkoppling i nästintill realtid, vilket skapar en ny länk mellan läkare och patient. Som ett resultat kan sjukdomar potentiellt både diagnostiseras och behandlas snabbare i framtiden, samt presumtivt minska de medicinska kostnaderna,” säger Scott Lawrence, Senior Vice President för Verizon Global Solutions.

Detta tillkännagivande följer på lanseringen, i Storbritannien i maj, av Visionables Connected Healthcare Center, som drivs av private 5G. Centret visar upp fördelarna med nästa generations uppkopplings- och samarbetsmöjligheter över en patients vårdresa, från brådskande vård och akutvård till såväl virtuella avdelningar som personlig vård och rehabilitering, med stöd av Verizons private 5G.

”Vårt partnerskap erbjuder uppkoppling och produktivitet i realtid, när och var det räknas och kostar. Tillsammans med Verizon strävar vi efter att stödja våra vårdteam genom att möjliggöra för dem att ta vården till patienten, oavsett var de befinner sig, säger Alan Lowe, CEO och medgrundare av Visionable.

Verizon Business och Visionable utökar partnerskap kring uppkopplad sjukvård Detta engagemang är en del av Verizons fortsatta strategi för att samarbeta med kunder, nystartade företag, universitet och stora organisationer för att utforska hur 5G kan rita om spelplanen och förändra nästan alla branscher. Detta inkluderar Verizons strategiska partnerskap med Emory Healthcare i Atlanta, där de två företagen samarbetar för att hjälpa till att stimulera utvecklingen av hälsovårdslösningar som drivs av 5G Ultra Wideband.

Dagens tillkännagivande bygger på företagets network-as-a-service-grund och stödjer dess växande privata nätverk, mobila edge-compute och affärslösningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>