Hem NYHETER Ingen smitta i socialförvaltningens verksamheter

Ingen smitta i socialförvaltningens verksamheter

Publicerat av: Redaktionen

Läget är allvarligt: ”Följ de råd och rekommendationer som gäller.

Ingen smitta i socialförvaltningens verksamheter 2

Socialförvaltningens verksamheter har den skyddsutrustning som behövs (arkivbild).

Leta inte efter kryphål”. Socialförvaltningen har idag, 19 november, inga bekräftade fall av covid-19 i verksamheterna.

Socialförvaltningen har i dagsläget ingen bekräftad smitta i verksamheten. Det är fortfarande ett mycket allvarligt läge. Verksamheterna har den skyddsutrustning som behövs, det finns rutiner och förvaltningen arbetar genomgående med att hålla smittan borta från de som finns i omsorgen.

– Den stora utmaningen för oss är den omfattande samhällsspridningen. När vår personal eller deras anhöriga blir smittade, i arbetet eller på fritiden, får vi snabbt stora utmaningar med att bemanna verksamheten. Jag vädjar nu till alla att följa de råd och rekommendationer som gäller, inte bara i kontakten med våra verksamheter utan i alla situationer, hela tiden, varje dag. Leta inte efter kryphål, säger Lotta Damberg. socialchef i Vaggeryds kommun.

– Det är en ansträngande och tuff tid för brukare och närstående. Vi vill tacka alla som stöttar och uppmuntrar vår personal som gör ett enormt arbete varje dag. Vi känner ett stort stöd och det är oerhört viktigt i detta ansträngda läge, avslutar Lotta Damberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>