Hem NYHETER Swedbank Robur Ny Teknik investerar i Min Doktor

Swedbank Robur Ny Teknik investerar i Min Doktor

Publicerat av: Redaktionen

Swedbank Robur Ny Teknik kommer in som ny ägare när Min Doktor genomför en finansieringsrunda på 280 MSEK.

Swedbank Robur Ny Teknik investerar i Min Doktor 2

Jonas Vig, vd Min Doktor

Även de större befintliga ägarna deltar i investeringsrundan; Apotek Hjärtat, EQT Ventures och Carl Westin Ltd.

– Det är fantastiskt roligt att få välkomna Swedbank Robur Ny Teknik som ägare i Min Doktor. Att en av Sveriges absolut främsta institutionella investerare väljer att kroka arm med oss ser vi som ytterligare ett fint kvitto på att det finns en stark tilltro till vår vårdmodell och vår förmåga att skapa betydande, långsiktiga och hållbara värden för såväl samhälle som investerare. Vi kommer nu att stärka vårt nätverk av fysiska mottagningar och vårdcentraler för att bygga ihop den digitala och den fysiska miljön ännu bättre. Vi ökar våra investeringar i digital produkt- och tjänsteutveckling för att behandla människor med livslånga sjukdomar och gör även betydande satsningar för att förebygga ohälsa generellt, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Min Doktor grundades av läkare som Sveriges första digitala vårdgivare 2013 och har sedan dess varit drivande för att krav på kvalitet, transparens och samhällsansvar ska ställas på branschen. 2018 gick Apotek Hjärtat (ICA Gruppen) in som delägare och Min Doktor driver sedan dess även en vårdcentral och fysiska vård- och vaccinationsmottagningar i nära anslutning till Apotek Hjärtat och Maxi ICA Stormarknad. Huvudkontoret finns i Malmö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>