Hem NYHETER Bublar Group vinner MedTech-företaget Rimasys som kund för 3D och AR inom kirurgisk utbildning

Bublar Group vinner MedTech-företaget Rimasys som kund för 3D och AR inom kirurgisk utbildning

Publicerat av: Redaktionen

Bublar Groups dotterbolag Sayduck kommer att hjälpa tyska Rimasys att visa hur deras mobila kirurgiska träningslabb fungerar utan att besöka labbet fysiskt.

Bublar Group vinner MedTech-företaget Rimasys som kund för 3D och AR inom kirurgisk utbildning 3Detta är ytterligare ett nytt innovativt exempel hur SaaS-plattformen kan användas för 3D och AR. Fler och fler branscher börjar se verkliga fördelar och användningsområden för XR-teknologin.

Rimasys representerar ett annorlunda tillvägagångssätt med sin kirurgiska utbildning. Rimasys kommer att använda 3D och AR för att visualisera sina mobila laboratorier, som är möjliga att hyra för kirurgisk träning. Laboratorierna kan i ett tidigt skede tas med virtuellt till sjukhus och konferenser. Kunderna kan därigenom utforska möjligheterna på plats utan att behöva besöka det fysiska mobila utbildningslabbet. Kunderna utgörs av sjukhuskedjor och andra leverantörer av medicinsk utbildning.

– Det är av stor betydelse att kunna visa hur det mobila utbildningslabbet fungerar i praktiken. För läkare innehåller kirurgisk träning mycket precisionsarbete och det är därför viktigt att både kunna visa upp och gå in i laboratoriet för att utforska och uppleva de olika funktionerna och storleken. Med denna applikation har vi möjlighet att bredda vår kundbas i Tyskland och nå ut över hela världen i nästa fas, säger André Passon, medgrundare av Rimasys.

Det mobila labbet är under uppbyggnad och planeras att lanseras i september. Rimasys förbättrar resultaten för patienterna och revolutionerar kirurgisk utbildning. Deras innovativa förhållningssätt till kirurgisk utbildning och FoU inom medicinteknik möjliggör för akademin och industrin att utveckla bättre implantat och utföra mer avancerade behandlingar och operationer med målsättningen att öka livskvaliteten för patienterna.

– Jag är mycket glad över att se en mängd olika branscher dra nytta av Sayduck-plattformen och de olika användningsområden för visualisering som vi kan erbjuda. Vårt senaste samarbete med Rimasys är ett bra exempel på det – det visar att det finns en stor potential eftersom olika typer av företag kan utnyttja kraften i 3D och AR i sin verksamhet, säger Niklas Slotte, VD på Sayduck, Bublar Group.

Rimasys grundades 2016 och har utsetts till ett av “Europas 40 bästa digitala hälso- och medicinteknikföretag” på Tech Tour 2017 “Healthtech Summit” i Lausanne. Under 2018 invigdes den förstklassiga träningsanläggningen Cadlab Cologne som ett center för kirurgisk innovation och utbildning. Under 2019 lanserade Rimasys sitt eget pedagogiska koncept under varumärket Trauma Academy som ett nytt förhållningssätt till praktisk färdighetsträning med högsta möjliga kvalitet och innovationshöjd. Rimasys sätter nya standarder inom kirurgisk utbildning och MedTech-industrin genom realistisk utbildning och avser att etablera denna nya filosofi över hela världen. Nya partnerskap med sjukhuskedjor, globala företag och nationella medicinska organisationer kommer att driva implementeringen och framstegen inom nästa generations kirurger.  https://www.rimasys.com/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>