Hem EVENEMANG Nätverksdagen Digin blir ett digitalt arrangemang öppet för alla

Nätverksdagen Digin blir ett digitalt arrangemang öppet för alla

Publicerat av: Redaktionen

Den 26 maj arrangerar myndigheterna DIGG, PTS och MFD en nätverksdag om digital inkludering.

Nätverksdagen Digin blir ett digitalt arrangemang öppet för alla 3Digin skulle ha gått av stapeln i Stockholm men har ställts om till ett helt digitalt arrangemang.

Digin är skapat för att erbjuda ett tillfälle för offentlig sektor att samlas kring gemensamma frågor och utmaningar kopplat till digital inkludering och tillgänglighet. Fokus ligger på erfarenhetsutbyte, vägledning och inspiration.

På grund av rådande läge med covid-19 ersätts den fysiska konferensen med ett digitalt arrangemang. Men samtliga programpunkter och talare kvarstår.

– Redan innan corona-krisen arbetade vi med att bygga upp en engagerande och intressant upplevelse för de som skulle delta digitalt. Vi vill erbjuda Digin till alla, oavsett var i Sverige man befinner sig, säger Charlotte Aleman, projektledare för Digin och kommunikatör på PTS.

Både öppna föreläsningar och slutna workshops

Delar av programmet direktsänds och är öppet för alla att ta del av. Sändningen kommer att ligga på digin.nu och det kommer även finnas teckenspråkstolkning, syntolkning och direkttextning.

De fördjupande temaspåren arrangeras i digitala temarum där deltagarna delar erfarenheter och insikter i olika workshopmoment. För temaspåren är antalet platser är begränsat.

Hela nätverksdagen dokumenteras och sammanfattningar och lärdomar kommer att publiceras och delas efter Digin.

Många erfarna talare medverkar

Direktsändningen sker från Norra Latin i Stockholm och leds av moderatorerna Beata Wickbom och Staffan Taylor. Talarna företräder bland annat Digitaliseringsrådet, Statistiska centralbyrån, Internetstiftelsen, Begripsam, Skellefteå kommun, Helsingborg stad, Skatteverket och Microsoft.

Expertintroduktionerna till de fem temaspåren kommer att publiceras efter Digin har genomförts då även webbsändningen kommer att ligga kvar öppet.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service

DIGG har som uppdrag att se till att lagen om tillgänglighet till digital offentlig service får genomslag. Lagen ställer krav på offentliga aktörer att uppfylla de krav på tillgänglighet som lagen anger, bland annat för hur webbplatser är utformade.

–Tillgång till digital offentlig service för alla användare borde redan vara en självklarhet. Nu blir det en lagstadgad rättighet, tillsammans med rätten att anmäla brister, säger Tommy Olsson, specialist inom digital inkludering på DIGG.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>