Inspektionen för vård och omsorg väljer Candidator DGC som ny IT-driftleverantör
Hem NYHETER Inspektionen för vård och omsorg väljer Candidator DGC som ny IT-driftleverantör

Inspektionen för vård och omsorg väljer Candidator DGC som ny IT-driftleverantör

Publicerat av: Redaktionen

Candidator DGC är vinnare i Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) upphandling av IT-drifttjänster.

Inspektionen för vård och omsorg väljer Candidator DGC som ny IT-driftleverantör 2Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare 2+1 år. Avtalsvärdet för de fyra första åren beräknas till cirka 85 mkr.

DGC Access AB, en del av Candidator DGC, är vinnare i IVO:s upphandling av IT-drifttjänster. IVO har till uppgift att granska att befolkningen får vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Det nya avtalet innebär att Candidator DGC ska leverera drift- och säkerhetstjänster, applikationsdrift, arbetsplatstjänster samt användarsupport till IVO:s verksamhet och cirka 750 medarbetare. Införandeprojektet inleds omedelbart och leverans ska vara klar under senhösten 2019.

– IVO:s verksamhet blir allt mer beroende av dataanalys, statistik och uppföljning. Vi behöver utnyttja digitaliseringens potential för att skapa tillförlitliga tjänster, utveckla vår informationshantering och effektivisera våra processer. Målet är att förenkla och kvalitetssäkra kontakterna med både medborgare och vård- och omsorgsgivare. En viktig uppgift för Candidator DGC är att skapa de bästa förutsättningarna för detta, säger Sofia Palmér, IT-chef på IVO.

– Att vi vinner IVO:s stora upphandling och fortsätter stärka vår position som leverantör till offentlig sektor är roligt och helt i linje med vårt uttalade mål om att ta marknadsandelar inom denna marknad. Affären med IVO är ytterligare ett bevis på att vårt erbjudande, med fokus på hög prestanda, innovation och säkerhet, är attraktivt för stora organisationer. Vi ser fram emot samarbetet med IVO och ska säkerställa att de blir en nöjd och långvarig kund till oss, säger Magnus Blom, affärsområdeschef på Candidator DGC.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>