Inspelade samtal till 1177 Vårdguiden i Ineras telefonisystem berörs inte av säkerhetsbristen
Hem NYHETER Inspelade samtal till 1177 Vårdguiden i Ineras telefonisystem berörs inte av säkerhetsbristen

Inspelade samtal till 1177 Vårdguiden i Ineras telefonisystem berörs inte av säkerhetsbristen

Publicerat av: Redaktionen

Ineras system för 1177 Vårdguiden på telefon används i 18 av 21 regioner.

Inspelade samtal till 1177 Vårdguiden i Ineras telefonisystem berörs inte av säkerhetsbristen 2Det är ett nationellt samarbete som bygger på ett kvalitetssäkrat medicinskt rådgivningsstöd och ett gemensamt telefonisystem. Samtal till 1177 Vårdguiden i Ineras system berörs inte av den säkerhetsbrist som upptäckts rörande inspelade samtal i de regioner som använder underleverantören MedHelp.

– 1177 Vårdguiden på telefon spelar en viktig roll i hälso- och sjukvården genom att ge invånare råd om deras hälsa och att vägleda till rätt instans i vården, säger Sofie Zetterström, vice vd, Inera

Varje region driver och ansvarar för sin egen verksamhet för sjukvårdsrådgivning, vilket innebär att den som ringer numret 1177 kommer till sjukvårdsrådgivningen i den region där man befinner sig. Inera ansvarar för det medicinska rådgivningsstödet som sjuksköterskorna använder, för it- och telefonisystemen i 18 av de 21 regionerna samt för varumärket.

– Inera ser allvarligt på den aktuella händelsen och den förtroendekris som händelsen gett upphov till. Vi följer noga de berörda regionernas och underleverantörernas arbete med att utreda och analysera händelsen. Det är viktigt att understryka att Ineras system som 18 regioner använder för tjänsten 1177 Vårdguiden inte berörs av detta, säger Sofie Zetterström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>