Intelligent koll på sjukfrånvaron
Hem NYHETER Intelligent koll på sjukfrånvaron

Intelligent koll på sjukfrånvaron

Publicerat av: Redaktionen

Varje månad lägger svenska företag ner enorma resurser på att sammanställa HR- och lönestatistik. Ett digitalt business intelligence-verktyg för lönesystemet är en lösning som frigör tid och ger förutsättningar att fatta välgrundade beslut.

– Givet att personalkostnaden ofta är företagets största utgiftspost är det förvånande att många saknar ett effektivt beslutsstöd för HR och lön. För att veta vilka förbättringsåtgärder som behöver sättas in mot hög sjukfrånvaro och skenande lönekostnader så är bra beslutsunderlag en nödvändighet, säger Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise AB.ladda-ned-1

Hanteringen av personalinformation är en känslig uppgift och därför har endast ett fåtal personer tillgång till lönesystemet. För dem är det ofta en nödvändig och tidskrävande uppgift att förse den övriga organisationen med statistik som visar antal headcounts eller avvikande lönekostnader. Med ett skräddarsytt business intelligence-verktyg för HR och lön kan organisationens chefer ta fram all information de behöver själva, utan att äventyra sekretessen eller relationen till redan stressade kollegor.

Atos Medical väljer Agda PS Analys
Medicinteknikföretaget Atos medical AB utvecklar röstproteser åt människor som andas genom ett stoma. Företaget växer, vilket ställer nya krav på rapporteringen. Nyss skrev Atos på ett nytt avtal som förenklar vardagen på företagets HR- och löneavdelning.

– Med Agda PS Analys sparar vi mycket tid och jag slipper hålla information om sjukfrånvaro och föräldraledighet i huvudet. Att kunna ändra rapporterna från enskild till gruppnivå med ett enda knapptryck, är en funktion jag ser extra mycket fram emot. Att vi valde Agda PS Analys var ingen tillfällighet. Vi har använt Vismas system i 14 år och vet att vi talar samma språk, säger Mia Nilsson, HR-chef på Atos Medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>