Hem NYHETER Isoleringen hävd på ytterligare ett vård- och omsorgsboende i Eslöv

Isoleringen hävd på ytterligare ett vård- och omsorgsboende i Eslöv

Publicerat av: Redaktionen

Isoleringen av Trollsjögårdens vård- och omsorgsboende i Eslöv har nu hävts då även det andra testet visar att varken boende eller personal bär på smittan.

Isoleringen hävd på ytterligare ett vård- och omsorgsboende i Eslöv 3Trollsjögården isolerades sedan två medarbetare i mitten av augusti testades positivt för covid-19. Personerna isolerades snabbt i sina hem.

Isoleringen hävs nu i samråd med Region Skånes smittskyddsläkare.

Solhällan hävdes 19 augusti

Den 19 augusti hävdes även isoleringen av Solhällans vård- och omsorgsboende efter två omgångar negativa provsvar.

Gjutaregårdens vård- och omsorgsboende är fortfarande isolerat i väntan på svaren från en andra testomgång.

En lättnad för boende, anhöriga och personal

Just nu vårdas åtta personer från kommunens vård- och omsorgsboenden på den speciella kohortavdelningen för enbart patienter med covid-19. Ytterligare en vårdas på sjukhus.

– Det verkar som att vi den här gången lyckats stoppa vidare smittspridning, vilket är en oerhörd lättnad och ett mycket gott betyg till vår fantastiska vård- och omsorgspersonal. Isolering innebär stor påfrestning för de boende, deras anhöriga och personalen. Det är skönt för alla att nu kunna återgå till mer normala rutiner, säger Josef Johansson, chef för Vård och Omsorg i Eslövs kommun.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>