Jättesurfplatta bidrar till digitalt kliv på Attendos äldreboende
Hem NYHETER Jättesurfplatta bidrar till digitalt kliv på Attendos äldreboende

Jättesurfplatta bidrar till digitalt kliv på Attendos äldreboende

Publicerat av: Redaktionen

Äldreboendet är det första i Sverige att testa den digitala innovationen.

Jättesurfplatta bidrar till digitalt kliv på Attendos äldreboende 1

En 65-tums surfplatta underhåller nu de boende på Attendo Fresta Södra Allé i Upplands Väsby.

Efter ett framgångsrikt pilotår på flera av Attendos äldreboenden i Finland, testas den finska jättesurfplattan, Yetitablet, nu i Sverige. Yetitablet öppnar hela världen för de äldres digitala närvaro. Den 65-tums Android-plattan har samma utbud av program, spel och underhållning som mindre surfplattor.

Trevliga och stimulerande aktiviteter i vardagen är viktigt för oss alla. Med apparna på Yetitablet kan de äldre exempelvis teckna på egen hand, spela olika instrument eller göra gymövningar efter sina förutsättningar. Kontakten med nära och kära blir mer realistisk när de boende möter dem via den stora skärmen i videokonferens, med till exempel Skype eller Hangouts.

“Den nya teknologin kan öka både glädje och gemenskap, vilket i sin tur förbättrar livskvaliteten. Vi tillverkar inte bara surfplattor, utan ser också till att våra kunder har ett brett sortiment av appar som passar deras behov. Bland de många apparna på Play Store finns minnes- och ordspel, frågesporter, patiens, korsord och mycket annat”, säger Maria Jokelainen, vd vid det finska tillväxtföretaget Kuori Oy som står bakom Yetitablet.

“Många av spelapparna är också rent rehabiliterande”, fortsätter Maria, “Då man spelar vid den stora skärmen, aktiveras både hjärnan och kroppen. Sedan finns det också appar för sinnesstimulering som skapar lugn.”

Attendo Fresta Södra Allé är ett nybyggt livsstilsboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård. Verksamhetschefen Carina Classon är entusiastisk. ”Ett härligt exempel på hur vi använder Yetitablet är när vi genom Google Earth får möjligheten att tillsammans resa till betydelsefulla platser, som till exempel födelseorter och tidigare hem och får uppleva varandras minnen från barndom och resor.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>