Johanna Öberg utsedd till ny VD och koncernchef för Memira
Hem NYHETER Johanna Öberg utsedd till ny VD och koncernchef för Memira

Johanna Öberg utsedd till ny VD och koncernchef för Memira

Publicerat av: Redaktionen

Som ett led i arbetet att ta Memira till nästa nivå har Memiras styrelse utsett Johanna Öberg till ny VD och koncernchef.

Johanna Öberg utsedd till ny VD och koncernchef för Memira 1

Johanna Öberg som ny VD på Memira

Johanna Öberg, som närmast kommer från tjänsten som VD för Stampen Media, tillträder sin nya tjänst den 1 september.

Memira bildades år 2007 genom en fusion av tre verksamheter i Sverige, Norge och Danmark och har sedan dess växt till Skandinaviens största företag inom synkorrigerande ögonoperationer med 40 kliniker. Styrelsen vill tillsammans med huvudägarna, Patricia Industries (en del av Investor AB) och ­grundarna, nu ta nästa steg i Memiras resa och har som ett led i detta rekryterat Johanna Öberg som ny VD och koncernchef. Rekryteringen markerar starten på den förändrings- och tillväxtresa som Memira kommer att genomgå de närmaste åren, där målet är att bredda verksamheten och ytterligare befästa Memiras position som marknadsledare i Skandinavien.

– Memira står inför ett intressant skifte och verkar i skärningspunkten mellan retail och health care, två branscher där digitaliseringen skapat en otrolig förändringstakt som skapar utmaningar men också stora möjligheter. Jag har fått ett tydligt uppdrag av styrelsen att bredda verksamheten och växa i Norden. Min erfarenhet av att leda och driva förändring kommer att vara en viktig pusselbit för att lyckas med det uppdraget. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna ta Memira till nya höjder, säger Johanna Öberg, tillträdande VD och koncernchef.

Johanna Öberg kommer närmast från rollen som VD för Stampen Media där hon varit drivande i den förändringsresa Stampen genomgått de senaste åren. Dessförinnan hade Johanna en lång karriär i olika roller inom de Kinnevikägda bolagen MTG och Metro, bl.a. som VD för Metro Puerto Rico. Johanna har över 17 års erfarenhet av att driva säljorganisationer, digitala förändringsprojekt och av att utveckla affärsstrategi över flera marknader.

– Johanna Öberg är en mycket kompetent ledare och har lång och gedigen erfarenhet av att driva förändringsarbete. Det känns tryggt att ha med Johanna på den utmanande men spännande resa Memira nu ska ge sig ut på och rekryteringen av Johanna är ett led i ambitionen att ta Memira till nästa nivå, säger Dan Pitulia, styrelseordförande Memira.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>