Julgåvorna som stoppar världens farligaste jultradition
Hem NYHETER Julgåvorna som stoppar världens farligaste jultradition

Julgåvorna som stoppar världens farligaste jultradition

Publicerat av: Redaktionen

1 av 3 kvinnor i världen utsätts någon gång i livet för våld eller övergrepp och julen är inget undantag.

Julgåvorna som stoppar världens farligaste jultradition 1

Varduhi Tonapetyan från Armenien är en av de kvinnor som utsatts för våld i en nära relation och fått stöd och hjälp att förändra sin livssituation. Foto: Maja Brand

Kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna uppmanar nu alla att bidra i kampen för att stoppa världens farligaste jultradition – mäns våld mot kvinnor. Ge bort en livsviktig julklapp och bidra till att hjälpa våldsutsatta kvinnor.

Julen förknippas ofta med glädje, värme och trygghet. För många kvinnor är högtiden istället en tid som präglas av våld och rädsla. Kvinna till Kvinna vet att våld i hemmet och nära relationer ökar under långledigheten och helgdagarna, och totalt sett utsätts 1 av 3 kvinnor någon gång under sin livstid för våld i nära eller tillfällig relation.*

Därför uppmanar nu Kvinna till Kvinna alla att ge bort en julklapp som bidrar till att bryta världens farligaste jultradition och hjälpa våldsutsatta kvinnor världen över.

– Julen, såväl som andra högtider, är för många kvinnor runt om i världen förknippat med rädsla, oro och våld. Vi hoppas att många vill vara med och hjälpa oss att bryta världens farligaste jultradition – mäns våld mot kvinnor, säger Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare Kvinna till Kvinna.

3 julgåvor som hjälper våldsutsatta kvinnor:

Empowerment Pendant (650 kronor)

Halsband med bröstformat hänge av återvunnet silver, design Madeleine Ljungqvist. För varje sålt smycke går 337 kronor till Kvinna till Kvinnas arbete.

Gåvokort (200-500 kronor)

Skicka ett digitalt gåvokort till någon du inte kan träffa i jul – eller lägg ett tryckt gåvokort under granen. Samtidigt bidrar du till Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnors rättigheter.

Draken i rummet (160 kronor)

Ge bort ett signerat exemplar av Gunilla von Platens bästsäljande självbiografi och bidra samtidigt med 100 kronor till Kvinna till Kvinnas arbete runt om i världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>