Hem NYHETER MetroHealth i USA utökar sin IT-lösning från Sectra med digital patologi

MetroHealth i USA utökar sin IT-lösning från Sectra med digital patologi

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) har signerat kontrakt med amerikanska MetroHealth om att utöka befintlig IT-lösning för medicinsk bildhantering med digital patologi.

MetroHealth i USA utökar sin IT-lösning från Sectra med digital patologi 2

MetroHealth i USA utökar sin IT-lösning från Sectra med digital patologi

Detta gör det möjligt för patologer att granska fall från vilken plats som helst, även hemifrån, och möjliggör effektivare multidisciplinära ronder och förbättrad cancervård för patienter.

– Möjligheten att jobba integrerat med röntgenbilder och digitala bilder av vävnadsprover i samma IT-lösning gör Sectra till en leverantör i framkant inom patientvården, säger Agnes Loeffler, avdelningschef för patologi vid MetroHealth System.

Det inledande arbetet kommer att fokusera på utveckling av arbetsflöden för kvalitetsgranskning inom patologi samt att skapa en sömlös integrering av patologi vid multidisciplinära ronder. Vidare kommer en undervisnings- och forskningsdatabas tas fram för de 13 patologerna och 9 AT-läkarna som arbetar vid MetroHealth. Att effektivisera dessa arbetsflöden förbättrar patologernas möjligheter till aktivare deltagande i patientens vårdteam. Kontraktet signerades i oktober 2020.

MetroHealths 7 800 anställda tillhandahåller vård på 4 sjukhus, 20 hälsocenter och ytterligare 40 anläggningar i nordöstra Ohio. Samtliga läkare har också en tjänst vid fakulteten Case Western Reserve University School of Medicine.

Sectras patologimodul fick FDA-godkännande i USA i mars 2020 och är en del av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering. Helhetslösningen ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Läs mer och om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” sju år i rad på medical.sectra.com.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>