Kanadensiskt sjukhus väljer Sectras IT-lösning för medicinsk bildhantering
Hem NYHETER Kanadensiskt sjukhus väljer Sectras IT-lösning för medicinsk bildhantering

Kanadensiskt sjukhus väljer Sectras IT-lösning för medicinsk bildhantering

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra har fått en order på IT-lösning för att hantera radiologibilder, Sectra PACS, från kanadensiska vårdgivaren Trillium Health Partners.

Kanadensiskt sjukhus väljer Sectras IT-lösning för medicinsk bildhantering 2Lösningen ger radiologer på samtliga tre sjukhus tillgång till medicinska bilder och en komplett patientöversikt från ett och samma system vilket leder till effektivare vård.

– Eftersom behovet för vård ökar behöver vi en skalbar lösning som passar vår strategi för bildhantering. Det är också viktigt att vi kan ge våra läkare lättanvända verktyg så att de på ett effektivt sätt kan hjälpa våra patienter. Med Sectra blir det möjligt för oss att nå de målen och att fortsätta leverera bästa möjliga vård till våra patienter, säger Derek Archer, verksamhetschef för bild- och funktionsdiagnostik på Trillium Health Partners.

Med Sectras lösning kommer vårdgivaren kunna hantera medicinska bilder på avdelningarna för radiologi, mammografi och ortopedi i ett gemensamt system som är integrerat med deras journalsystem. Därmed får läkarna tillgång till en komplett patienthistorik och möjlighet att dela bilder och information genom patientens vårdkedja. Sammantaget kommer cirka 600 000 undersökningar per år att hanteras av Sectras lösning. Trillium Health Partners tre sjukhus ligger i Mississauga och Toronto i Kanada och samarbetar med universitetet i Toronto kring medicinsk utbildning. Det fleråriga kontraktet signerades under april 2019.

– Att jobba nära våra kunder för att tillsammans kunna uppnå bästa tänkbara resultat, både i dag och i framtiden, är viktigt för oss på Sectra. Jag ser därför fram emot det nära samarbetet mellan oss och Trillium Health Partners, säger Kjetil Nilsen, vd för Sectra Kanada.

Lösningen som Trillium Health Partners har investerat i är en del av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering (Sectra enterprise imaging). Helhetslösningen är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna—såsom radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett enkelt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Detta utan stora investeringar eller utbyte av redan befintliga komponenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>