Brighter erhåller patent för AI-bevakning av medicinteknisk utrustning.
Hem NYHETER Brighter erhåller patent för AI-bevakning av medicinteknisk utrustning.

Brighter erhåller patent för AI-bevakning av medicinteknisk utrustning.

Publicerat av: Redaktionen

Brighter har beviljats patent för datordriven bevakning av mobil medicinteknisk utrustning.

Brighter erhåller patent för AI-bevakning av medicinteknisk utrustning. 1

Truls Sjöstedt, Brighters CEO och grundare

Patentet säkerställer rättigheter till ett system som möjliggör AI-driven övervakning av funktionaliteten i medicinteknisk utrustning med injektionsverktyg, exempelvis bolagets diabeteshjälpmedel Actiste, för att besluta om enheten behöver repareras, ges service eller bytas ut.

– För patientens säkerhet är det av stor betydelse att exempelvis injektionsanordningen alltid fungerar på ett pålitligt sätt. Samtidigt utsätts den här typen av hjälpmedel, som användaren vanligtvis bär med sig hela tiden, ofta för olika externa påfrestningar såsom temperaturförändringar, fukt eller chock om användaren tappar enheten i marken, vilket såklart kan orsaka skador. Daglig användning leder också till allmänt slitage. För oss är det viktigt att kunna övervaka detta på distans, optimalt genom avancerad AI-teknik, så att vi snabbt kan kliva in och reparera eller byta ut produkten om något skulle vara fel utan att användaren märker det, säger Truls Sjöstedt, Brighters CEO och grundare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>