Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Kaspersky stöttar sjukvården under COVID-19-pandemin med gratis produktlicenser under sex månader

Kaspersky stöttar sjukvården under COVID-19-pandemin med gratis produktlicenser under sex månader

Publicerat av: Redaktionen

Kaspersky går nu ut med att de erbjuder aktörer inom sjukvården gratis tillgång till slutanvändarprodukter för att hjälpa dem att skydda sig mot cyberhot under pandemin.

Kaspersky stöttar sjukvården under COVID-19-pandemin med gratis produktlicenser under sex månader 3Det är viktigt att sjukvården kan upprätthålla sin verksamhet och även ha ett fullgott skydd av data och känslig information. Under den rådande situationen där vården utsetts för extrem belastning måste alla krafter mobiliseras.

Det är också viktigt för sjukhus och sjukvård att medicinsk utrustning fungerar och att viktig information och data finns tillgänglig.

För att hjälpa verksamheter inom vården har Kaspersky beslutat att göra sina B2B-lösningar tillgängliga gratis under sex månader.

Detta inkluderar bland annat IT-säkerhetslösningar för slutanvändarenheter och molninfrastruktur, såsom Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced och Kaspersky Hybrid Cloud Security, SaaS endpoint protection – Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus – och skydd för Microsoft Office 365 – Kaspersky Security for Microsoft Office 365.

Kaspersky ger också följande tips till vårdinrättningar för att säkerställa fullgod cybersäkerhet:

  1. Håll utbildningar för att öka säkerhetsmedvetenheten för både medicinsk och administrativ personal. Utbildningen bör täcka det mest väsentliga som hantering av lösenord och konton, e-postsäkerhet, användning av USB-enheter, PC-säkerhet och säker webbläsning. Förklara för sjukvårdspersonal att det finns en ökad risk för cyberhot riktade specifikt mot IT-system i sjukvården.
  2. Kontrollera befintliga skyddslösningar och se till att de är uppdaterade, korrekt konfigurerade och täcker alla användares enheter. Slå på en brandvägg för att skydda mot hot som kommer från internet. Säkerhetslösningen bör möjliggöra skydd mot ransomware eftersom det är ett av de vanligaste hoten mot vårdinrättningar.
  3. Se till att all medicinteknisk utrustning är korrekt konfigurerad och uppdaterad. Om det finns en chans att antalet sådana enheter ökar snabbt, utveckla en särskild process för att snabbt installera och konfigurera alla nya enheter.
  4. Vissa sjukhus tar nu in ytterligare personal, vilket kan innebära att antalet slutanvändarenheter ökar, inklusive nya anställdas personliga enheter. Det kan försvåra överblicken och kontrollen över verksamhetens hela IT-miljö. IT-avdelningar bör därför vara särskilt uppmärksamma på att lägga till skydd för dessa nya enheter. Det är bättre att ha säkerhetsprofiler, policys och licenser redo, så att de kan läggas till på de nya enheterna om det behövs.
  5. Se till att din nuvarande säkerhetslösning gör det möjligt att köpa tillräckligt med licenser.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>