Hem NYHETER Evimeria levererar videotjänst till Aleris som nu kan behandla patienter online

Evimeria levererar videotjänst till Aleris som nu kan behandla patienter online

Publicerat av: Redaktionen

It-tjänsteleverantören Evimeria har tecknat ett omfattande avtal med vårdkoncernen Aleris gällande en videotjänst som möjliggör vårdbesök online.

Evimeria levererar videotjänst till Aleris som nu kan behandla patienter online 2

Dennis Höjer, vd Evimeria.

Avtalet avser samtliga Aleris mottagningar i Sverige, vilket innebär att många patienter kan få tillgång till vård utan att behöva lämna sina hem.

– Patienter måste kunna genomföra läkarbesök även om det inte finns möjlighet att träffas fysiskt. På grund av den pågående samhällskrisen kommer vi att leverera tjänsten till Aleris redan under mars månad med kraftigt sänka priser och utan startkostnad eller bindningstid. Efterfrågan på videotjänsten för vårdbesök ökar stort bland privata vårdgivare, säger Dennis Höjer, vd på Evimeria.

Evimeria, som idag levererar journalsystemet Webdoc till bland andra Capio och Doktor.se, har ingått avtal med Aleris, ett av Skandinaviens största privata vårdföretag, och kommer omgående att leverera en tjänst för videomöten online till deras mottagningar i Sverige.

– Just nu finns ett enormt behov av att kunna genomföra möten online med läkare, fysioterapeuter, terapeuter eller andra vårdgivare. Covid-19 medför att många patienter antingen måste eller själva vill, leva betydligt mer avskilt för att undvika smittspridning. Nu kommer flera av Aleris mottagningar kunna genomföra patientmöten oavsett vad som händer med smittspridningen, säger Dennis Höjer.

Videotjänsten implementeras just nu på Aleris mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå, och till att börja med kommer den användas av Sports Medicine och Rehab. Målsättningen är att flertalet mottagningar ska kunna erbjuda vårdbesök online som ett alternativ.

– Det här har vi gjort för att hjälpa till att bromsa smittspridningen och samtidigt kunna hjälpa alla våra patienter som är i behov av att träffa läkare. Vi är tacksamma för att Evimeria varit flexibla och snabbt hjälpt oss att hitta en lösning för de patienter som inte kan eller bör komma till oss rent fysiskt, säger Fabian Cederwall-Hahnsson, tf. chef kommersiellt team på Aleris.

Folkhälsomyndigheten uppmuntrar de som kan att arbeta från hemmet och regeringen begränsar antalet personer som träffas samtidigt till högst 500.

Då mycket pekar på att rörligheten i samhället kommer att bli ännu mer begränsad framöver, blir digitala videomöten ett sätt för vårdsektorn att fortsätta fungera.

– Det är ytterst beklagligt att omständigheterna i samhället driver efterfrågan på videomöten över nätet just nu, men vi kommer att leverera tjänsten med kraftigt reducerat pris för att täcka rörliga omkostnader för bland annat streaming, kostnaden för att implementera tjänsten kommer vi själva att stå för. Det här gör vi främst för att hjälpa samhället, säger Dennis Höjer.

Själva tjänsten som Evimeria levererar och implementerar är en version av Vårdrummet, en säker och etablerad it-tjänst som erbjudits privata vårdgivare i flera år. Omkring 50 olika vårdenheter använder idag videotjänsten.

– Samhället ska så långt det är möjligt fortsätta fungera. Nu kommer många patienter till Aleris Sverige ha valfriheten att träffa sina vårdgivare på fler sätt, och skulle samhället stänga ner mer än idag, kan videomöten på nätet bli det enda sättet under en period, säger Dennis Höjer, vd på Evimeria.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>