Kobe protoncenter använder nu RayStation i den kliniska verksamheten
Hem NYHETER Kobe protoncenter använder nu RayStation i den kliniska verksamheten

Kobe protoncenter använder nu RayStation i den kliniska verksamheten

Publicerat av: Redaktionen

Protoncentret i Kobe i Japan har nyligen börjat använda RayStation 7 för behandlingar i den kliniska verksamheten.

Kobe protoncenter använder nu RayStation i den kliniska verksamheten 2Den första patienten behandlades i mars 2018 med en uniform skanning-behandlingsplan som skapats i RayStation.

Det toppmoderna centret öppnade 2017 och är en av RayStations första kliniska installationer för partikelterapi i Japan. RayStation-systemet har anpassats för Mitsubishi Electric Corporations speciella pencil beam-skanning (PBS)-teknik. Beställningen gjordes 2016 och anpassningen validerades förra året med lyckat resultat i samarbete med Mitsubishi Electric Corporation.

Kobe protoncenter är utrustat med Mitsubishi Electric Corporations nya, multifunktionella behandlingshuvud som kan användas vid uniform skanning eller i PBS-läge och som snabbt kan växla mellan de två lägena. Den nya tekniken inkluderar ett leveranssystem med högdos-stråle som minskar strålningstiden med 75 procent, vilket underlättar behandlingen för patienten. I dagsläget används systemet i uniformt skanningsläge, och PBS kommer att introduceras inom kort.

Tomohiro Yamashita, medicinsk fysiker vid Kobe Proton Center, säger: ”Vårt viktiga kärnuppdrag är att ge bästa möjliga protonterapi till pediatriska cancerpatienter. För att uppnå våra mål behöver vi den mest avancerade teknik som finns att tillgå, och vi ser att RayStation 7 ger oss möjligheter att tillämpa många avancerade funktioner på ett effektivt sätt. Vi hoppas att RaySearch fortsätter vara ett ledande företag inom protonterapi som hjälper oss att ge våra pediatriska patienter den bästa vården.”

Johan Löf, VD på RaySearch säger: ”Det känns väldigt bra att få uppleva de första patientbehandlingarna med RayStations behandlingsplaner vid Kobe protoncenter. Protonterapi är ett speciellt fokusområde för RaySearch och Japan är en av de mest teknologiskt avancerade marknaderna i världen. Vi har en stor användarbas i Japan och vi förstärker nu vår närvaro för att stödja marknaden ytterligare. Jag ser fram emot ett framgångsrikt samarbete med Kobe protoncenter.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>