Öka intensiteten och hitta stillheten i bruset – klubbkonceptet Silent Disco till Allt för hälsan
Hem EVENT Öka intensiteten och hitta stillheten i bruset – klubbkonceptet Silent Disco till Allt för hälsan

Öka intensiteten och hitta stillheten i bruset – klubbkonceptet Silent Disco till Allt för hälsan

Publicerat av: Redaktionen

Silent Events är en stor hit i stora delar av världen, framför allt i New York, Kalifornien, Los Angeles, Berlin, Sydney och London.

Många känner säkert igen konceptet från disco- och klubbsammanhang men tekniken har många fler användningsområden än så.

På Allt för hälsan den 10–12 november tas konceptet in i programmet och besökarna kan testa både yoga, meditation, breathwork och dans med tekniken.

Detta i samarbete med företaget Silent Disco Sweden.

Silent Yoga är en ny, modern form av Yoga där man använder lätta LED hörlurar för att förmedla instruktionerna och musiken till utövarna, i stället för stora högtalare. Någon som är expert på Silent Yoga är Lisa Wingårdh. Lisa Wingårdh jobbade inom Finans i över fem år innan hon sa upp sig från sitt heltidsjobb och följde sin dröm att utbilda sig till Yogalärare i Indien och starta eget företag. Idag driver Lisa sitt egna varumärke Wingårdh Wellness där hon hjälper och inspirerar andra att älska sig själva och växa genom yoga, meditation och Self Love.

Öka intensiteten och hitta stillheten i bruset – klubbkonceptet Silent Disco till Allt för hälsan

Lisa Wingårdh

-Silent Yoga är en helt magisk upplevelse för deltagarna i yogaklassen. Det blir en intim och nära stund genom att ha hörlurar på sig där man bara kan höra min röst och bakgrundsmusik. Många som har testat det tycker att det är lättare att gå djupare in i praktiken och slappna av. Jag är otroligt stolt och tacksam över att få hålla i Silent Yoga på Allt för hälsan och jag hoppas att få möta många av besökarna på mitt pass, säger Lisa Wingårdh.

Utforska dansens magi med Flow & Glow

På Allt för hälsan får besökaren även möjlighet att möta Marica Nordqvist, grundare av danskonceptet Flow & Glow. Flow & Glow är mer än bara en dansklass. Det är en resa till självuttryck och empowerment där dansstilar som feminine vibe, hiphop och contemporary blandas till tonerna av modern empowerment musik.

-Jag startade Flow & Glow med en vision – att erbjuda en träningsform som utmanar, inspirerar, skapar glädje och gemenskap. Jag tror att vår kropp och själ är starkare tillsammans och att när vi tillåter oss själva att bara få vara och dansa med hjärtat så skapas magi, säger Marica Nordqvist.

För att ta denna upplevelse till en ny nivå har även Marica anammat klubbkoncptet Silent Disco. Genom hörlurarna har varje deltagare möjligheten att justera volymen precis som de önskar och på så vis skapa sin helt egna dansupplevelse.

-Det ger varje deltagare möjlighet att vara ännu mer närvarande i stunden och fördjupa sig i musiken. Vår medverkan på Allt för Hälsan är en möjlighet att föra samman hälsa och dans. Vi tror att hälsa handlar om att omfamna sin inre kraft och att må bra både fysiskt och mentalt. Flow & Glow representerar denna vision, och vi ser fram emot att dela den med besökarna på mässan, säger Marica Nordqvist, grundare av Flow & Glow.

Inled morgonen med Silent meditation med Jenny Ström och Yogobe

Varje morgon innan dörrarna öppnas in till Allt för Hälsans hall erbjuds dessutom Silent meditation med Jenny Ström och Yogobe på entrétorget där besökarna med hjälp av lurarna får möjligheten till en skön start på mässbesöket och en stund stillhet i bruset.

Allt för hälsan arrangeras på Stockholmsmässan den 10–12 november 2023. Parallellt med Allt för hälsan går Sthlm Food & Wine och Bak & Choklad. Läs mer om Allt för hälsan på www.alltforhalsan.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>