Kontigo Care utsett till ett av Sveriges mest spännande eHälsobolag
Hem NYHETER Kontigo Care utsett till ett av Sveriges mest spännande eHälsobolag

Kontigo Care utsett till ett av Sveriges mest spännande eHälsobolag

Publicerat av: Redaktionen

Kontigo Care AB (publ) (”Kontigo Care” och/eller ”Bolaget”) offentliggör idag att Bolaget har blivit utsett till finalist i eHealth Award 2018.

Kontigo Care utsett till ett av Sveriges mest spännande eHälsobolag 2Utmärkelsen är baserad på regeringens och SKL’s ”Vision e-hälsa 2025”, enligt vilken Sverige skall vara världsledande i eHälsa år 2025. Vinnaren av eHealth Award offentliggörs den 24 april 2018.

”Vi är mycket stolta över att ha blivit utsedda till finalist i eHealth Award 2018”, säger Bolagets VD Henrik Nordlindh. ”eHealth Award är ett mycket prestigefyllt pris, och finalplatsen i sig visar att Kontigo Care är ett av Sveriges mest spännande eHälsobolag. Vi är glada över att vårt enträgna arbete nu uppmärksammas på en bredare arena.

Dels eftersom det stärker oss i vår övertygelse om att det vi gör är rätt, men framförallt då vi inte kan acceptera hur alkoholister för närvarande behandlas, såväl i Sverige som utomlands. 80 % av alla patienter som genomgår behandling mot alkoholmissbruk tar återfall, kompetenta behandlare har inte tillgång till moderna och digitala medicintekniska produkter, vilket ju är självklart i den övriga vården, och samhället saknar verktyg för en effektiv allokering av begränsade resurser. Med våra innovativa AI-lösningar, vår högkvalitativa egenutvecklade hårdvara och vår kliniskt validerade digitala biomarkör skapar vi värden, bestående förändring och ett bättre och friare liv för ett stort antal människor”, avslutar Henrik Nordlindh.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>