Cykla smartare och med ökad uppmärksamhet med Varia RTL511 bakåtseende radar från Garmin

Garmin presenterar idag Varia RTL511 bakåtseende radar i en snygg slimmad design och förbättrade säkerhetsfunktioner.

Cykla smartare och med ökad uppmärksamhet med Varia RTL511 bakåtseende radar från Garmin 1Baserad på den första generationens cykelradar från Garmin har RTL511 bland annat förbättrad synlighet, detektering av fordon och utökad batteritid för att du ska vara säker oavsett var eller när de cyklar.

– Varia RTL510 bakåtseende radar är bara en av flera produkter i Garmins ekosystem som ökar uppmärksamheten vid cykling, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– Det finns många saker som cyklister har att oroa sig för på vägarna och en av de viktigaste sakerna är deras säkerhet. Oavsett om du cyklar under dagen eller natten, är denna radar som att ha ögon i nacken och den minskar osäkerheten genom att fungera som ett tidigt varningssystem.

När radarn kopplas ihop med en särskilt avsedd radardisplay eller kompatibel Garmin-enhet1, inklusive nya Edge 130 och Edge 520 Plus, får du både synliga varningar och ljudvarningar för fordon som närmar sig bakifrån, upp till 140 meter bort. Dagtid syns bakljuset upp till 1,6 km i en 220-graders vinkel, vilket gör att bilföraren troligtvis ser dig innan radarn upptäcker fordonet.

Den nya vertikala utformningen av Varia RTL511 ger dig bättre utrymme för benen och den monteras enkelt på de flesta vägcyklar. Varia RTL511 har upp till 10 timmars batteritid när den är tänd. Den beräknas finnas tillgänglig i maj till ett rekommenderat cirkapris på 2 099:- Den säljs även som paket med en displayenhet för 3 199:-