Kronans Apotek lanserar kostnadsfria hemleveranser av specifika kylläkemedel för kroniker
Hem NYHETER Kronans Apotek lanserar kostnadsfria hemleveranser av specifika kylläkemedel för kroniker

Kronans Apotek lanserar kostnadsfria hemleveranser av specifika kylläkemedel för kroniker

Publicerat av: Redaktionen

Kronans Apotek lanserar kostnadsfri hemleverans av specifika kylläkemedel i syfte att underlätta läkemedelsanvändning för kroniker.

Kronans Apotek lanserar kostnadsfria hemleveranser av specifika kylläkemedel för kroniker 2Tjänsten är till en början ett test i Stockholmsregionen och riktar sig till patienter med reumatism eller Parkinson.

Kronans Apotek erbjuder nu hemleverans av två specifika kylläkemedel för personer med reumatism eller Parkinson. Genom hemleveranstjänsten vill Kronans Apotek erbjuda sina kunder en bra apoteksservice av hög kvalitet som förenklar en god läkemedelsanvändning.

-På Kronans Apotek arbetar vi dagligen för att förbättra och underlätta användningen av läkemedel. I mötet med patienten skapar vi trygghet, förmedlar kunskap och bidrar till en bättre läkemedelsanvändning. Genom olika tjänster, som till exempel hemleveranser av kylläkemedel för kroniker, så underlättar vi för patienterna, säger Anders Torell, VD på Kronans Apotek

Kronans Apoteks lanserade tjänsten i Stockholmsregionen (region 3 Stockholm) under första halvåret 2019. Ambitionen är att både öka antalet kylläkemedel för hemleverans och att lansera tjänsten successivt i fler regioner i landet från och med andra halvåret 2019.

Katarina Ahlskog, Kvalitetsutvecklare Kvalitet & Farmaci på Kronans Apotek, är ansvarig för tjänsten:

− Många personer som använder dessa läkemedel har svårt att förflytta sig så hemleverans underlättar deras liv. Förutom kostnadsfri hemleverans så erbjuder våra farmaceuter även personlig rådgivning och uppföljning per telefon för att våra kunder ska följa sin ordination och må så bra som möjligt, säger Katarina och fortsätter:

− Första kunden var en 80-årig dam med svår Parkinson som har svårt att röra sig. Hon blev så glad över att kunna få hemleverans, då slapp dottern hämta på apotek varannan vecka.

Kunder med hemleverans av dessa specifika kylläkemedel får även, vid första leveransen, en läkemedelsavfallspåse som går att försluta. Vid kommande leveranser erbjuds kunden att lämna tillbaka sitt läkemedelsavfall så att det kan tas om hand och kasseras säkert på Kronans apotek.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>