Lättare att ta del av råd på 1177.se
Hem NYHETERE-HÄLSA Lättare att ta del av råd på 1177.se

Lättare att ta del av råd på 1177.se

Publicerat av: Redaktionen

Det blir ännu lättare att ta del av kvalitetssäkrade råd och fakta om sin hälsa och vård på webbplatsen 1177.se.

Lättare att ta del av råd på 1177.se 2Nu får 1177.se ett nytt utseende, kommer vara bättre anpassad till användning i mobiltelefon och för att uppfylla nya krav på tillgänglighet för olika funktionsnedsättningar.

-1177.se används av en stor del av invånarna och vårdpersonalen. Vi hoppas att det nya utseendet gör det enklare att hitta stärkande och kvalitetssäkrad information, säger Pernilla Lindström, redaktionschef för 1177.se.

Innehållet på 1177.se kvalitetssäkras av en redaktion och faktagranskas av läkare, sjuksköterskor och andra experter från hälso-och sjukvården. På 1177.se kan man läsa om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter. På 1177.se hittar du också kontaktuppgifter till alla Sveriges vårdmottagningar och här kan du logga in och till exempel förnya recept och läsa din journal.

Under 2018 belönades 1177.se med utmärkelser för sitt begripliga språk av Språkrådet och som bästa webbplats i hälsokategorin av tidningen IDG. Dessutom har man slagit besöksrekord med över 13 miljoner besök under en månad. För att fortsätta vara relevant för invånare genomförs en rad förändringar, där nytt utseende är en del.

Innehållet kommer i stort sett vara samma som tidigare, både nationellt och regionalt, men med en ny design på en ny webbplattform. 1177.se kommer att vara bättre anpassad till användning i mobiltelefon och har byggts om för att uppfylla nya krav på tillgänglighet för olika funktionsnedsättningar. En ny användarvänlig navigationsstruktur gör det lättare att hitta rätt i sajtens omfattande innehåll. Den nya plattformen möjliggör kontinuerlig uppgradering och snabb vidareutveckling.

Dessutom pågår ett arbete för att dra nytta av ny teknik för att ytterligare öka tillgängligheten till rätt information och rätt vård, erbjuda flera kanaler och ge invånare ökad möjlighet till egenvård. Här kan man läsa mer om det arbetet, Första linjens digitala vård.

En del är framtagandet av en särskild app för 1177 Vårdguiden. Via appen och dess snabblänkar an du nå populära funktioner på 1177.se direkt i mobilen. I appen kan du läsa texter på 1177.se, enkelt logga in för att till exempel se din läkemedelsinformation eller läsa din journal, samt ringa 1177. Du kan också lagra och spara favoriter, till exempel de vårdmottagningar du eller någon i din familj ofta besöker.

För att kunna logga in på 1177.se genom appen behöver du använda mobilt bank-id. Appen har tagits fram i ett samarbete mellan Inera och Region Stockholm och kommer att utvecklas löpande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>