Hem NYHETER KRY öppnar fysiska vårdcentraler i Stockholm

KRY öppnar fysiska vårdcentraler i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala vårdgivaren KRY har ansökt om att starta sina första fysiska vårdcentraler i Stockholm.

KRY öppnar fysiska vårdcentraler i Stockholm 2

Tobias Nässén, (M) vård- och valfrihetsregionråd & Anna Starbrink, (L) hälso- och sjukvårdsregionråd

Beslut att godkänna KRYs första ansökan fattas idag den 6 maj på avtalsutskottet och det blir den första fysiska vårdcentral i Stockholm som drivs av en digital vårdgivare.

– Jag välkomnar KRY som nu har ansökt om att öppna tre fysiska vårdcentraler i Stockholm. Detta innebär att cirkeln sluts i deras vårdkedja och att de kommer att kunna erbjuda både digital och fysisk vård för patienter i Stockholms län. Detta stärker tillgängligheten i den nära vården och gör att fler patienter kan dra nytta av det digifysiska arbetssätt som växer fram inte minst i Stockholmsområdet. Vi ser också att digitala vårdtjänster är en stor och viktig tillgång i den corona-pandemi som vi nu befinner oss i ,säger Tobias Nässén (M), vård- och valfrihetsregionråd.

– Den digitala och den fysiska vården måste komplettera varandra. De nätläkare som endast funnits på nätet har fungerat som en murbräcka för digital vård, men nu ser vi en kraftig ökning av de digitala besöken hos vanliga vårdcentraler – det digitala är en väldigt stor tillgång för personal och patienter nu under corona-krisen. Allt fler stockholmare besöker sin egen husläkare eller vårdcentral digitalt – med chatt eller via video – och jag är övertygad om att utvecklingen kommer fortsätta. Vi ser väldigt positivt på att KRY tar steget från det digitala till att också erbjuda fysiska mottagningar i Stockholm, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>