Hem NYHETER Kura hjälper vårdcentraler med digitala vårdmöten kostnadsfritt under Covid-19 krisen

Kura hjälper vårdcentraler med digitala vårdmöten kostnadsfritt under Covid-19 krisen

Publicerat av: Redaktionen

För att motverka spridningen av COVID-19 och minska belastningen för svenska vårdcentraler erbjuder Kura digitala vårdmöten kostnadsfritt till alla vårdcentraler i hela Sverige.

Kura hjälper vårdcentraler med digitala vårdmöten kostnadsfritt under Covid-19 krisen 3Vårdcentraler kan med Kuras vårdplattform erbjuda sina egna patienter digitala vårdmöten som kan bokas direkt i Kura-appen.

”Spridningen av det nya coronaviruset har kraftigt försämrat vårdcentralers möjligheter att ta emot patienter samtidigt som intresset och behovet för digitala vårdmöten kraftigt har ökat. De flesta vårdcentraler har slutat med drop-in på grund av den ökade spridningsrisken samtidigt som patienter tvekar inför att besöka sina vårdcentraler fysiskt”, säger Cecilia Videcél, grundare och VD på Kura.

Med Kura kan vårdcentraler erbjuda sina patienter digitala vårdmöten som de kan boka med en app på sin mobiltelefon. Vårdpersonalen kan sedan antingen ringa upp patienten för ett videosamtal eller skicka meddelanden till patienten.

”Så fort vi förstod allvaret med spridningen av coronaviruset så kände vi direkt att vi behövde och kan hjälpa till. Vi har minskat tiden för att registrera en vårdcentral i vårt system från dagar till 30 minuter vilket innebär att man kan köra igång med våra tjänster redan samma dag som man hör av sig till oss”, säger Cecilia Videcél.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla över 70 år att undvika sociala kontakter i mesta möjliga mån. Med Kura kan vårdcentraler erbjuda digitala vårdmöten för att minimera risken att smittas av coronaviruset. Genom appen kan även en anhörig hjälpa till med att boka möten och växla meddelanden med vårdpersonalen på vårdcentralen

”Om man har en anhörig som är i riskgruppen så kan man genom Kura appen hjälpa till med att boka vårdmöten med den läkare eller sjuksköterska som den anhörige brukar besöka. Läkaren kan också boka in ett uppföljningsmöte om det skulle behövas”, fortsätter Cecilia Videcél.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>