L föreslår tillväxtpaket för skånsk life science
Hem NYHETER L föreslår tillväxtpaket för skånsk life science

L föreslår tillväxtpaket för skånsk life science

Publicerat av: Redaktionen

Lberalerna lanserar idag ett tillväxtpaket för att fler högteknologiska företag ska flytta till och växa i Skåne.

L föreslår tillväxtpaket för skånsk life science 2Särskilt fokus läggs på villkoren för life science – Liberalerna vill att större, globala läkemedelsbolag ska etablera sig i Skåne. Tillväxtpaketet lanseras på plats i Medicon Village lokaler i Lund.

– Det finns goda förutsättningar för den skånska life science-industrin. Vi har många innovativa små och medelstora företag och framstående forskningsinstitut som ESS och Max IV. Det finns specialistkompetens i Skåne som har stor potential att bidra till skånsk tillväxt. Men detta sker inte av sig själv. Våra förslag förbättrar villkoren för skånsk industri att bli internationellt konkurrenskraftiga, säger Mats Persson (L) ekonomisk politisk talesperson från Lund.

Liberalerna föreslår följande:

  • Inför ett FoU-avdrag för storföretag
  • Förbättra expertskatten efter dansk modell
  • Öronmärk medarbetares tid för forskning
  • Öka möjligheten till kliniska prövningar

– Förutsättningarna för forskning i vården måste förbättras. Region Skånes forskande medarbetare måste få öronmärkt tid för forskning. Vi behöver utöka tillgängligheten för kliniska prövningar och fler testbäddar. Sedan måste vi underlätta för kommersialiseringen av de innovationer som forskningen för med sig, säger Cristina Glad (L), liberal regionpolitiker med mer än 25 års erfarenhet från bioteknikbranschen i Skåne.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>