Hem NYHETER Lärgården blir MoA Lärcentrum

Lärgården blir MoA Lärcentrum

Publicerat av: Redaktionen

Lärgården byter namn och bidrar med sin kompetens till MoA som är den största utbildningsaktören inom vård- utbildningar för vuxna och MoA bidrar med sin utvecklade digitalisering och sina ekonomiska muskler.

Lärgården blir MoA Lärcentrum 2

Jens Porsgaard, VD, MoA Lärcentrum:

Tillsammans blir de till Sveriges största vård leverantör med mål att lyfta utbildningen runt om i landet.

Avsaknaden av rätt utbildad vårdpersonal är idag en fråga om liv och död. Kunskapsbrist och personalbrist är en farlig kombination för branschen. Båda företagen har startats av starka kvinnor med ett genuint engagemang för vård- och omsorgsutbildningar. Kvalitet har alltid varit i fokus hos båda företagen och i höstas köptes Lärgården upp av MoA lärcentrum efter att Lärgården gått i konkurs.

MoA Lärcentrum bedriver yrkesutbildningar på flera orter i landet. Företaget ärstörst i Sverige inom Vård- och omsorgsutbildningar för vuxna, där ett flertal skolor även ingår i Vård- och omsorgscollege.

Lärgården bedriver sin verksamhet med omvittnat god kvalitet och har gjort så sedan starten 1997 och detta starka kvalitetsfokus ska nu fortsätta inom MoA koncernen, formellt från 1 juli 2020. Elever som tänkt läsa på Lärgården i Alvik kan redan nu ansöka om detta via MoA Lärcentrum och skolan i Alvik.

”Vi är glada över att möjligheten dök upp att kunna överta Lärgårdens verksamhet. Lärgården har utbildat inom vård och omsorg samt undersköterskor i Stockholms-regionen i över 20 år. De är välkända för sin mycket höga kvalité på utbildningarna och har därmed ett högt renommé ute bland vård- och omsorgsverksamheterna i regionen. MoA Lärcentrum får genom detta tillgång till hög kompetens, erfarna medarbetare samt att vi etablerar oss som utbildningsanordnare även i Stockholms stad. Detta tillsammans med att vi har tecknat avtal med Stockholms stad gällande barn- och fritidsutbildningar från 1 juli 2020 gör att vi på kort tid blir en stor utbildningsaktör i Stockholms-regionen”.

Lärgården blir MoA Lärcentrum 3

Lotta Andersson (tidigare rektor på Lärgården) säger:

”Jag, som numera rektor på Moa Lärcentrum i Alvik, tycker det är fantastiskt att jag har fått möjlighet att fortsätta arbeta ihop med mina otroligt kompetenta och härliga kollegor från Lärgården. Jag hälsar alla gamla och nya elever välkomna till en otroligt bra skola!”

*Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna verksamheter med hög kvalité.

På MoA lärcentrum erbjuder vi bl a följande utbildningar: Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet, Yrkesväktarutbildning, Vård och omsorg kombinerat med SFI, Barn och fritid kombinerat med SFI, Vård och omsorg kombinerat med svenska som andrapråk, Barn och fritid kombinerat med svenska som andraspråk, Assistent marknadsföring, Administratör, Ekonomi- och redovisningsassistent, HR-Assistent, Inköpsassistent, Säljstöd företagsförsäljning, Handel och administration, allmänna gymnasiala kurser, grundlägga kurser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>