Ljusterapiskyltfönstret ska pigga upp februaritrötta
Hem NYHETER Ljusterapiskyltfönstret ska pigga upp februaritrötta

Ljusterapiskyltfönstret ska pigga upp februaritrötta

Publicerat av: Redaktionen

I februari har D-vitaminnivåer ofta nått botten och många som bor i Sverige känner sig trötta.

Ljusterapiskyltfönstret ska pigga upp februaritrötta 2En orsak till vintertröttheten kan vara brist på solljus. Därför lanserar nu Apotek Hjärtat ett särskilt ljusterapiskyltfönster. Utanför Apotek Hjärtat på Mäster Samuelsgatan i Stockholm kan förbipasserande ladda ny energi bara genom att titta in i skyltfönstret.

Med hjälp av speciellt anpassade lysrör där färg, temperatur och ljusstyrka efterliknar ett naturligt dagsljus har Apotek Hjärtat skapat ett skyltfönster som utstrålar ljusterapi. Ljusterapi används redan av många människor som en metod för att minska trötthet.

– På våra apotek hjälper vi dagligen människor som känner sig trötta och orkeslösa. Under slutet av vintern upplever vi att extra många vill ha hjälp att fylla på energinivåerna där kosttillskott som till exempel D-vitamin kan vara till hjälp, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.

Utanför Apotek Hjärtat på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm kan nu förbipasserande stanna till en stund för att ladda energi. Ljusterapiskyltfönstret finns tillgängligt från den 15 februari och fram till den 22 februari. Mer information om fönstret finns här.

– D-vitamin bildas i kroppen när solen lyser på huden och till vintertrötta rekommenderar vi att vistas så mycket som det går utomhus i dagsljus. Men vi vet samtidigt att det kan vara svårt att hinna ut i solen de få stunder den väl visar sig i februari. För att göra ljuset mer tillgängligt, även när solen har gått ner, har vi skapat vårt ljusterapiskyltfönster. Förhoppningsvis kan det bidra med lite energi och påminna om att vi äntligen går mot ljusare tider, säger Annika Svedberg.

Inom kort lanserar Apotek Hjärtat även en ny vitaminserie. I serien finns kosttillskott som kan bidra till minskad trötthet och till att bibehålla ett normalt immunsystem, däribland multivitaminer för olika livssituationer och D-vitamin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>