Elos Medtech bygger upp en stark plattform inom Dental Implant Systems
Hem NYHETER Elos Medtech bygger upp en stark plattform inom Dental Implant Systems

Elos Medtech bygger upp en stark plattform inom Dental Implant Systems

Publicerat av: Redaktionen

Elos Medtech utser Sören Olesen, VD för Elos Medtech Pinol, som Dental Business Director med ansvar att leda vår globala dentala strategi inom ett av våra viktiga affärssegment, Dental Implant Systems.

Elos Medtech bygger upp en stark plattform inom Dental Implant Systems 2Under åren har Elos Medtech utvecklat ett starkt globalt kunderbjudande som utvecklings- och tillverkningspartner. Specialistkompetens inom utveckling och tillverkning samt innovativt utvecklade dentala instrument och digitala tandvårdsprodukter, utgör plattformen för Elos Medtechs dentala strategi och framtida tillväxt.

Elos Medtech har med omsorg investerat i resurser, kapacitet och infört automatisering och robotar för att stödja den starka efterfrågan från kunder på den dentala marknaden. Sedan 2014 har Elos Medtech visat kontinuerlig stark tvåsiffrig tillväxt (13 % i snitt) i segmentet Dental Implant Systems.

”Vårt långsiktiga och dedikerade fokus inom detta affärssegment är framgångsrikt och skapar nya förfrågningar”, säger Jan Wahlström, VD och koncernchef. ”Ledande dentala aktörer har valt Elos Medtech som sin nyckelpartner, vilket stödjer och bekräftar Elos Medtechs roll som en trovärdig strategisk partner inom utveckling och tillverkning på den globala dentalmarknaden. Jag är glad att Sören Olesen kommer att leda vår tillväxtstrategi inom det strategiskt viktiga affärssegmentet Dental Implant Systems.”

”Vi ser positivt på 2018 och de närmaste åren. Vi planerar att göra betydande investeringar för att kunna möta våra kunders ökande efterfrågan och vidareutveckla vårt erbjudande”, säger Sören Olesen, VD för Elos Medtech Pinol. ”Vi är redo att ta nästa steg och ta oss in på den amerikanska marknaden med våra dentala produkter.” Sören Olesen fortsätter sin roll som VD för Elos Medtech Pinol i Danmark.

Elos Medtech är en av de ledande utvecklings- och produktionspartnerna för medicintekniska produkter och komponenter i världen, t ex dentala och ortopediska implantat och instrument. Verksamheten bedrivs vid anläggningar i Sverige, Danmark, Kina och USA. Kundbasen utgörs av internationellt verksamma medicinteknikföretag.

Elos Medtech har mer än 500 anställda i världen och omsätter över 550 miljoner SEK. Elos Medtech är noterade på NASDAQ Stockholm AB sedan 1989. Elos Medtech B-aktie är klassificerad som Health Care-bolag på Small Cap-listan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>