Hon är årets läkarhandledare i Skellefteå
Hem NYHETER Louise Elander-Degerstedt är årets läkarhandledare i Skellefteå

Louise Elander-Degerstedt är årets läkarhandledare i Skellefteå

Publicerat av: Redaktionen

Louise Elander-Degerstedt, överläkare på anestesi, operation och intensivvård är årets läkarhandledare i Skellefteå.

Det presenterades under en prisceremoni under förra veckan.

– Jag är väldigt rörd och tacksam. Att bli nominerad var nästan större än att vinna, säger Louise Elander-Degerstedt.

Louise Elander Degerstedt är ursprungligen från Värmland. Men med mamma från Gummark spenderades mycket tid under uppväxten i Skellefteå. Hon träffade kärleken Fredrik från Ersmarksbodarna och gjorde sin AT-tjänstgöring på Skellefteå lasarett. Efter att ha slutfört sin ST-tjänstgöring i Stockholm gick flyttlasset tillbaka till Skellefteå 2019.

Genomfört stora förändringar

Idag är hon överläkare på anestesi, operation och intensivvård och är utsedd till årets läkarhandledare i Skellefteå. I vinstnomineringen beskrivs det hur Louise genomfört stora förändringar i sitt arbete som ST-studierektor.

– Jag var med och organiserade gruppen av ST-läkare så att det har blivit mer struktur. Jag har en sammankopplande roll när det gäller planering och utbildningstillfällen. Jag har engagerat mig i ett kontaktnät med kollegor på andra sjukhus i Norrland på ett sätt som Skellefteå lasarett inte engagerat sig tidigare, säger Louise Elander-Degerstedt.

Nyckeln till handledning

Hon gillar att handleda och ser att nyckeln till att få hålla på med det är att aktivt söka sig till det.

– Det är duktig personal här på lasarettet med kunniga och hungriga medarbetare på alla nivåer. I varje diskussion eller patientmöte finns möjlighet att handleda. Alla situationer kan bli en handledningssituation och jag försöker ta vara på när situationerna ges.

Maken också nominerad

På prisceremonin stod hon bredvid sin numera make, Fredrik Degerstedt, som också han var nominerad i samma kategori.

– Att bli nominerad var nästan större än att vinna. Att några av mina kollegor tagit sig tid att skriva en så fin nominering. Jag vill tacka mina fantastiska kollegor. De är ett jättefint gäng.

Hur kändes det när ditt namn lästes upp?

– Det var många duktiga läkare som jag stod bredvid så jag blev självklart väldigt glad.

Firar med alkoholfri glögg

Hon är den 24:e handledaren som får motta hederstiteln. Övriga nominerade var Mats Hjortborg som är överläkare på Kirurgcentrum, Ida Norberg överläkare på psykiatrin, distriktsläkaren Anna Avander på Anderstorps hälsocentral och då hennes man Fredrik Degerstedt, överläkare på Kirurgcentrum.

Hon är årets läkarhandledare i Skellefteå

Louise Elander-Degerstedt efter prisutdelningen på Skellefteå lasarett. Foto: Maria Sörling Burén / Klas Sjöberg

Blev det några gliringar till Fredrik att det var du som vann?

– Nej, han har bara varit glad för min skull, säger hon och skrattar.

Hur ska du fira detta?

– Ja, vi får väl skåla för våra nominerar med lite alkoholfri glögg, säger hon och skrattar.

Här är hela Louise Elander-Degerstedts nominering:

Louise har efter att hon påbörjade sitt arbete som ST-studierektor genomfört stora förändringar på vår klinik där vår ST-utbildning nu är väl planerad och håller en hög nivå. Utöver hennes goda organisatoriska förmåga är hon mycket uppskattat som handledare i den dagliga verksamheten där hon gärna undervisar i smått och stort, oavsett tid på dygnet. Detta gäller inte bara oss ST-läkare utan även all annan personal som hon jobbar med. Vi tycker att Louise är ett föredöme som förtjänar att lyftas fram som årets handledare 2023!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>