Maria-Teresa Essen-Möller blir ny VD för Health Solutions

Maria-Teresa Essen-Möller blir från och med 1/2 ny VD för Health Solutions. Hon efterträder Martin Belin som har varit VD sedan 2012.

– Maria-Teresa har erfarenhet från många delar av branschen, inte minst när det gäller att arbeta med växande bolag och med eHälsa, säger Joakim Söderberg, vice vd och bolagets grundare. Maria-Teresa kommer att vara en stor tillgång när hon nu dels ska förvalta och förädla de produkter somIT-Finans.se finns inom Health Solutions men också ta tillvara de stora möjligheter som finns i bolaget framgent, särskilt när vi nu vinner allt fler internationella affärer.

Maria-Teresa kommer närmast från Sanofi och har där ansvarat för marknadsföring i digitala kanaler och bland annat arbetat med digitala patientstöd. Hon har tidigare även arbetat med digital kommunikation på konsultsidan och sitter i styrelsen för Diamyd.

– Health Solutions beslutsstöd RealQ hjälper hälso- och sjukvården, och ytterst patienterna, varje dag vilket är en viktig drivkraft för mig, säger Maria-Teresa. Jag ser också fram mot att utveckla Health Solutions erbjudande kring ”Real World Data”, det är ett spännande område där det händer mycket just nu.