Medalj för vården- en av valets viktigaste frågor
Hem NYHETER Medalj för vården- en av valets viktigaste frågor

Medalj för vården- en av valets viktigaste frågor

Publicerat av: Redaktionen

Idag har regeringen premierat Alexandra Charles och 1,6 miljonerklubben med en medalj, Illis Quorum meruere labores i guld av åttonde graden, för mångåriga och betydelsefulla insatser för kvinnors hälsa, jämlik vård och forskning.

Medalj för vården- en av valets viktigaste frågor 1

Annika Strandhäll, socialminister (S) överlämnade idag medaljen Illis Quorum till Alexandra Charles, 1,6 miljonerklubben, för mångårig och betydelsefull insats för kvinnors hälsa, jämlik vård och forskning.

Medaljen delades ut på Tessinska Palatset i Stockholm.

– Jag är glad och stolt över att regeringen får förmånen att dela ut en utmärkelse till Alexandra Charles, som har gjort stora insatser för att lyfta frågor om medicinsk forskning och kvinnors hälsa, säger socialminister Annika Strandhäll (S).

Alexandra och 1,6 miljonerklubbens olika initiativ har varit otroligt viktiga för en breddad debatt fördjupad kunskap, nya framsteg och en mer jämställd vård i Sverige.

– Äntligen får kvinnohälsofrågor den tyngd och den uppmärksamhet de förtjänar. En jämställd hälsa är viktig för alla. Ett genusperspektiv bör genomsyra allt i vårt samhälle.  Hälsa, vård och omsorg är våra hjärtefrågor, säger Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>