#stoltochkry – en kampanj för kroppspositivitet och hälsa
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA #stoltochkry – en kampanj för kroppspositivitet och hälsa

#stoltochkry – en kampanj för kroppspositivitet och hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Den psykiska ohälsan bland unga ökar ständigt och har aldrig nått så alarmerande siffror som nu visar en undersökning från Socialstyrelsen.

#stoltochkry - en kampanj för kroppspositivitet och hälsa 2Vad den psykiska ohälsan beror på tros ha flera orsaker, men flera forskare är överens om att sociala medier spelar en stor roll i ungas mående. Enligt en undersökning från vårdföretaget KRY visar det sig att nästan tre av fyra svenskar lider eller har lidit av psykisk ohälsa, där unga utgör en stor andel.

Synen på sig själv och sin egen kropp är primär vad gäller sin egen självkänsla och utan en stark självkänsla är det svårt att inte låta sig jämföras med andras utseende och kroppar och många unga vittnar idag om att de inte trivs i sin kropp och att de önskar att de såg ut på ett annat sätt – eftersom de tror att de skulle göra de lyckligare och mer psykiskt välmående.

Det vill IAMPROUD förändra.

Genom att vara ett kroppspositivt forum i sociala medier värnar IAMPROUD dagligen rätten att älska sin kropp, oberoende, av hur man ser ut och vill med sina sociala kanaler inspirera till en sund och hållbar livsstil – eftersom den fysiska och psykiska hälsan ofta beror av varandra.

Genom kampanjen #stoltochkry vill IAMPROUD tillsammans med KRY lyfta frågan om fysisk och psykisk ohälsa och uppmana människor runt om i landet att älska sin kropp – och våga använda den.

Under Helsingborg ATEA Halvmaraton (1/9) kommer ett lag av tre tjejer från IAMPROUD att springa de 21 km med följande text på ryggen: “#stoltochkry – Springer med stolthet över min kropp, gör det du också!”

För att uppmärksamma kampanjen.

Med kampanjen vill IAMPROUD tillsammans med KRY värna den kroppspositiva rörelsen och på ett naturligt sätt uppmuntra till rörelse, i en tid då stillasittandet bara ökar.

För varje bild som delas under #stoltochkry skänker KRY 1 krona till det kroppspositiva arbetet som IAMPROUD bedriver. Pengar som kommer att gå till att skapa kroppspositiva mötesplatser för unga kvinnor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>